7.3 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Život mu spasio pripadnik civilne zaštite koji je nosio obrok: Muškarac na...

Život mu spasio pripadnik civilne zaštite koji je nosio obrok: Muškarac na Banovini doživio moždani udar, pao i na debelom minusu ostao ležati na podu

Da nije bilo Zlatka, gospodin ne bi preživio. Sad se oporavlja u sisačkoj bolnici.

Dnevnik.hr je razgovarao s voditeljem zadarske civilne zaštite, Matom Lukićem, koji je kazao kako je gospodin Zlatko Jurlina najstariji pripadnik te jedinice već je pred mirovinom, a današnja situacija ga je potresla.

“Pleter dostavi obroke u Glinu, a mi ih dalje razvozimo u sela u koja nitko ne zalazi. Tim ljudima smo najbolja vijest dana. Zlatko je danima tamo dolazio i već je navikao da ga ovaj gospodin čeka ispred kuće, no danas ga nije bilo i odmah je posumnjao da nešto nije dobro. Našao ga je u kući i pokušavao ga oživjeti dok nije došla pomoć”, opisao je Lukić te dodao kako se gospodin, srećom, izvukao, no Jurlina je potresen i sutra će biti zamijenjen na terenu.

Da nije bilo Jurline i Civilne zaštite, ishod je mogao biti koban. Lukić ističe da su to zabačena sela u koja nitko ne zalazi. Kuće su jedna od druge udaljene kilometrima, do nekih ne vode ni ceste, a gospodin koji je doživio moždani udar nema nikog svog.

Lukić ističe da je zadarska Civilna zaštita u Banovini na poziv Grada Gline i općine Topusko te da će biti tamo dok ih budu trebali.

Najnovije

Još iz rubrike