4.9 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo Vlada otpisuje troškove za struju na Banovini, ali što je s onima...

Vlada otpisuje troškove za struju na Banovini, ali što je s onima koji nemaju ugovor s HEP-om? Ćorić: Uputili smo poziv i drugim opskrbljivačima da se uključe

Na današnjoj sjednici Vlade donesena je odluka da HEP, kao državna tvrtka, otpiše režijske troškove za struju stanovnicima na potresom pogođenom području. U odluku o otpisu uključeni su i plin te RTV pristojba.

No, budući da na području Hrvatske struju ne isporučuje samo HEP, postavilo se pitanje što će biti s onima koji imaju ugovor s drugim opskrbljivačima električnom energijom.

Nakon sjednice novinarima se obratio ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, koji je kazao: “Kućanstvima koja su HEP-ovi korisnici otpisuju se potraživanja za račune za siječanj, veljaču i ožujak, sva potraživanja za premještanje priključka na zamjenski objekt, kao i na novi objekt nakon obnove.

Uputili smo poziv i drugim opskrbljivačima da se uključe u akciju otpisa računa budući da dio kućanstava na potresom pogođenom području koristi njihove usluge. Nadam se da će se pridružiti ovoj inicijativi.”

Novinari su Ćorića pitali i što će biti s političkom sudbinom sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića, na što je kazao kako je danas sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a te da se takve teme raspravljaju na tim tijelima, odbivši izrijekom potvrditi da će se o tome doista i govoriti, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike