Oštećenja na Termoelektrani-toplani Sisak; Potres zaustavio rad Nuklearne elektrane Krško u Sloveniji

Jak potres magnitude 6,2 zatresao je u 12:19 Petrinju, a snažno se tresao i središnji dio Hrvatske uzrokovao je brojne kvarove na elektroenergetskoj mreži i objektima za proizvodnju električne i toplinske energije.

Nakon potresa oglasili su se iz HEP-a priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti:

Uslijed težih kvarova, bez opskrbe su do daljnjega potrošači na području Petrinje i Velike Gorice. Bez napajanja su i dijelovi Siska i Zagreba. Sve raspoložive ekipe radnika HEP-a otklanjaju kvarove i nastoje što prije uspostaviti opskrbu.

Radi vlastite sigurnosti te da bi se uključenja napona uspješno provela molimo građane da ne uključuju velika trošila u stanovima i kućama. Također pozivamo građane da radi vlastite sigurnosti u srušenim i oštećenim objektima ne koriste električnu energiju.

U vrijeme potresa Termoelektrana-toplana Sisak nije bila u pogonu. Pregledom postrojenja uočena su oštećenja, koja će se otkloniti prije puštanja u rad. Opskrba kupaca toplinskom energijom u Sisku osigurava se iz HEP-ove Bioelektrane-toplane.

Iz pogona je ispala Elektrana-toplana Zagreb, što je poremetilo opskrbu toplinskom energijom potrošača u zapadnom dijelu grada. Normalizacija se očekuje do kraja dana/ sutra. Napominjemo da sve bolnice u Zagrebu imaju opskrbu toplinskom energijom.

Zbog potresa je došlo do automatske obustave rada Nuklearne elektrane Krško, u skladu sa sigurnosnim protokolima. Sve dežurne službe Hrvatske elektroprivrede nastavljaju s intervencijama s ciljem što brže normalizacije opskrbe.

U potresu u Petrinji poginulo dijete, ima ozlijeđenih i zatrpanih, ljudi su skakali s krovova dok su ih popravljali

Facebook Komentari