10.6 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo Lika bez struje, od hladnoće popucali dalekovodi

Lika bez struje, od hladnoće popucali dalekovodi

Ledena kiša koja pada na području Like stvorila je probleme u opskrbi elektičnom energijom. Popucali su dalekovodi pa su mnoga kućanstva bez struje – problem se polako rješava, piše HRT.

Temperatura oko nule, idilične slike Like okovane ledom – idilične samo naizgled. Ledena kiša i bura u Primorju uzrokovale su pucanje dalekovoda cijela su sela bez struje. Terenske ekipe su odmah pristupile otklanjanju kvarova.

– Na širem području grada Gospića, Gračaca, Udbine i na području podvelebitskog primorja – imali smo 2375 kupaca odnosno korisnika električne energije bez napajanja, izvijestio je direktor Elektrolike Ernest Petry.

Popravak je jako zahtjevan, kaže Ivan Uremović. Na ruku radnicima ne idu u prilog ni kiša koja sve nastavlja lediti na niskim temperaturama. Ali kad treba nešto odraditi, dodaje Željko Dizdar – onda se to i odradi, nekad lakše, nekad teže.

Ličani se ne bune. Djelatnici Elektrolike ulažu nadljudske napore da uz ovakve vremenske neprilike otklone sve kvarove. Danas oko 15 sati, dodaje Ernest Petry – bez kupaca je još stotinjak korisnika. Nadaju se da će do kraja dana otkloniti kvarove.

A ledena kiša i dalje pada, no nasreću za sada nije stvorila veće probleme u prometu.

Najnovije

Još iz rubrike