19.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Milanović: Neću podržati policijski sat, neću ja nikome objašnjavati zašto sam...

VIDEO Milanović: Neću podržati policijski sat, neću ja nikome objašnjavati zašto sam kera izveo van. Ja ću prvi na ulici biti protiv toga

“Ovo će proći, bilo je i prije epidemija, umirali su ljudi. Nadležnost za ove stvari ima Vlada, ne predsjednik. Sve se može napraviti i da ja šutim i ne komentiram ništa i pokraj svega prolazim kao pokraj turskog groblja. To je nadležnost Vlade i ja ne smetam ni na koji način. Nalazimo se u izvanrednom stanju, ne ratnom stanju, nego u izvanrednom stanju. Pričanje o lockdownu, zatvaranja biznisa, suspenziji ljudskih prava – to ne može odlučiti ni Capak ni Plenković nego Hrvatski sabor”, kaže predsjednik države Zoran Milanović odgovarajući na pitanja novinara nakon obilježavanja 30 godina SDP-a.

Ja ću prvi podržati lockdown, ali ne i policijski sat, neću ja nikome objašnjavati zašto sam kera izveo van. Ja ću prvi na ulici biti protiv toga, rekao je Milanović.

“Lockdown je lockdown, ako se ocijeni da se bez toga ne može, ja ću se držati vlastitog mišljenja do kojega sam došao vlastitom indukcijom i dedukcijom. Šteta je ogromna, ne samo materijalna, ljudi su na rubu živaca, svojih materijalnih dobara, a spasit ćemo možda i neki život”, rekao je Milanović, poručivši da treba čuvati stare i bolesne, a ostali da se trebaju ponašati razumno i odgovorno.

Milanović o Banožiću: Netko tko je došao iz kadrovskog inkubatora HDZ-a dođe u Zagreb… 24 sata gleda u papire, onda kukavički prebaci krivnju na vojnika

Najnovije

Još iz rubrike