VIDEO Lokaliziran požar u OŠ Mate Lovraka na Klaki u Dubravi, jedan vatrogasac ozlijeđen

Foto: FB Radio Sljeme

U zagrebačkoj Dubravi u “Klaki” vatra je zahvatila krov Osnovne škole “Mato Lovrak”, a oko 7.20 požar je prigušen, potvrdili su za web portal HRT-a iz JVP Zagreb. Jedan vatrogasac lakše je ozlijeđen. Vatrogasni zapovjednik smjene Crnić rekao je kako danas škola neće raditi.

Opožareno je krovište, kazali su u JVP Zagreb i dodali da će ga vatrogasci uskoro krenuti raskapati.

Požar gasi 27 vatrogasaca s 13 vozila JVP-a Zagreb te šest djelatnika DVD-a sa svoja dva vozila. Kazali su da je početak vatrogasne intervencije bio u 4.34.

HRT-ova reporterka Lucija Judnić kazala je u emisiji “Studio 4” kako su vatrogasci još uvijek na terenu. Vatrogasni zapovjednik smjene Crnić rekao je kako je prva dojava o požaru bila upućena zbog požara petnaest kvadrata smeća ispred škole. Naglasio je kako su vatrogasci taj požar ugasili te su uvidjeli kako gori i iz međusobne konstrukcije te su tražili dodatnu pomoć.

– Radilo se o požaru međustropne konstrukcije, rekao je.

Crnić je naglasio kako se požar proširio na krovište školske zgrade, te je gorjelo oko tisuću kvadrata. Ukupno je na terenu bilo 40 vatrogasaca s 22 vozila. Poručio je kako nema ozlijeđenih građana, jedino je vatrogasni djelatnik lakše ozlijeđen, ima uganuće zgloba te je zbrinut. Dodao je da je gašenje požara završilo, odnosno požar je lokaliziran. Crnić je poručio da danas škola neće raditi.

Facebook Komentari