26.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Milanović o Banožiću: Netko tko je došao iz kadrovskog inkubatora HDZ-a dođe...

Milanović o Banožiću: Netko tko je došao iz kadrovskog inkubatora HDZ-a dođe u Zagreb… 24 sata gleda u papire, onda kukavički prebaci krivnju na vojnika

Danas je obilježena 30. obljetnica SDP-a Hrvatske na kojoj je bio i predsjednik Republike Zoran Milanović.

Milanović je nakon svečane sjednice kazao je da se odazvao iz sentimentalnih razloga.

“Odazvao bih se vjerojatno i HDZ-u”, kaže.

Komentirao je prepucavanje o polaganju vijenaca povodom blagdana Svih svetih.

Kaže da je Vlada “traljavo izbjegla” zajedničko polaganje vijenaca u petak te ističe da se nije ni s kim prepucavao pa ni s ministrom obrane Banožićem.

“Niste svjedočili prepucavanju. Nema prepucavanja. Ružno je to, radili su to smišljeno i traljavo. Onda se ministar počeo baviti mnome. Ni s kim se ja nisam prepucavao, nisam ni spominjao ministra u petak. Ali po nalogu onih gore on je morao insinuirati da njegovog vrhovni zapovjednik laže. On je ministar, ja sam predsjednik države”, kazao je Milanović.

“Sad će platiti cijenu. Pokazalo se da ništa što govori nije istina. U tu cijelu priču upleo je i vojsku i načelnika glavnog stožera. To je ozbiljno. Dok sam ja predsjednik, to neću dopustiti. To što se dogodilo nije se dogodilo nikad ranije. Ti dokumenti su išli na 50 adresa, na moju nisu. Kako to ja manipuliram, čime? Time što ukazujemo na istinu, kronologiju, jasna pravila igre.

Moja poruka je bila Plenkoviću i njegovom vjernom Gogi. Ovo je namagarčivanje. Ministar je napravio sve što piše u dokumentima, načelnik stožera je to potpisao i njemu vratio. Ja se ne svađam preko ministra s vladom, nego se njegov šef preko njega obračunava sa mnom”, kaže Milanović.

“To što se jučer dogodilo se nije dogodilo nikad ranije. Ni u vrijeme ove garniture, ni ranije, da se netko tko je došao iz kadrovskog inkubatora HDZ-a iz Slavonije dođe u Zagreb, da se tako obruši na načelnika Glavnog stožera, tu se ne radi o tričarijama, to su ozbiljne stvari. 24 sata gleda u papire, onda kukavički prebaci krivnju na vojnika i admirala kojemu nije ni do koljena”, rekao je Milanović.

“Zar ne vidite da glasnogovornik vlade po nalogu premijera maltretira ministre? Ministar je tu bačen kao mala igračka, da ga se pogazi i izvrgne ruglu ili namagarči”, rekao je predsjednik.

“Mijenjaju se ministri, a i predsjednici. Ministri mogu biti osobe koje razumiju ili ne razumiju. Mene su izabrali građani, njega nisu, a ni premijera. Ja sam vrhovni zapovjednik. Suradnja će biti moguća i s premijerom koji je rekao da će biti “tvrda kohabitacija” u noći kad sam izabran. Što to znači? Ozbiljan čovjek to ne bi trebao govoriti”, rekao je predsjednik.

Prepirka oko polaganja vijenaca se nastavlja, reagirao MORH, pa opet Pantovčak

Najnovije

Još iz rubrike