20 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Šokantna greška bolnice: Beba preživjela 6 sati u mrtvačnici!

Šokantna greška bolnice: Beba preživjela 6 sati u mrtvačnici!

Nedonošče rođeno sa samo 23 tjedna preživjelo je šest sati u hladnjaku mrtvačnice nakon što je pogrešno proglašeno mrtvim.

Pogrebnici kažu da su otkrili da je novorođenče disalo nakon što su ih pozvali da pokupe tijelo bebe i predaju ga roditeljima za sprovod, piše Daily Mail. Ravnatelji bolnice sada su pokrenuli istragu.

Nevjerojatna priča o preživljavanju bebe dolazi iz bolnice La Margarita u meksičkom gradu Puebla. Snimka koja prikazuje trenutak kada je otac strepio nad uplakanom bebom i govorio joj da ostane jaka, sada je postala viralna.

Neimenovana beba, za koju se piše da je rođena jučer u 4.29 sati po lokalnom vremenu, živa je spašena oko 10 sati, iako je jedan lokalni medij prenio informaciju da je beba punih šest sati bila u hladnjaku mrtvačnice.

Miguel Angel Flores, vlasnik tvrtke Funeraria Flores koja je bila pogrebnik i čiji je zadatak bio pokupiti ono što su smatrali djetetovim tijelom, rekao je:

– Kad smo stigli, shvatili smo da plače i kreće se. Pozvali smo oca, a on je također vidio da plače i zato smo hitno pozvali liječnika koji je potpisao smrtni list – rekao je Flores.

– Ne mogu razumjeti kako beba nije umrla. Hladnjak u kojem se nalazila obično se koristi za držanje udova amputiranih osoba. Nikad prije nisam doživio nešto slično – pričaju svjedoci.

IMSS u Puebli, vladina organizacija koja čini dio meksičkog zdravstvenog sustava, potvrdila je da je istraga u tijeku.

U izjavi se navodi:

‘U ranim jutarnjim satima srijede 21. listopada beba je prerano rođena u 23. tjednu. Utvrđeno je da nema vitalnih znakova te je proglašena mrtvom i prebačena u područje bolnice u mrtvačnicu. Kad se tijelo trebalo predati rođaku, medicinsko osoblje i predstavnik pogrebnika shvatili su da je beba živa. Hitno je dobila medicinsku pomoć prije nego što je prebačena na odjel intenzivne njege novorođenčadi. Budući da je rođena tako prerano, u ovoj je fazi nemoguće nažalost predvidjeti kako će se situacija odvijati. Bolničke vlasti razgovarale su s djetetovim ocem i nastavit će obavještavati obitelj o zdravstvenom stanju bebe. Slučaj se istražuje.’

Skandal je danas izazvao bijes na društvenim mrežama. Mnogi se nadaju da će bolnicu tužiti, prenose 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike