WHO: Danas je zabilježen rekordan broj novozaraženih u svijetu

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila kako je u zadnja 24 sata na svijetu zabilježen rekordan broj novozaraženih covidom-19. Prijavljeno je 350 766 novih slučajeva koronavirusa što premašuje prethodni rekord od ovog tjedna za gotovo 12 000. Ovaj broj uključuje više od 109 000 slučajeva samo iz Europe.

Liječnik MichaelRyan iz WHO-a kazao je na konferenciji za novinare da za sada “nema novih rješenja”. Dodao je kako, iako agencija želi da zemlje izbjegnu novi lockdown koji je uništio gospodarstvo, vlade moraju osigurati zaštitu najranjivijih osoba i moraju poduzeti brojne mjere, piše AP.

“Većina ljudi na svijetu još uvijek je podložna toj bolesti”, upozorio je Ryan. Kazao je kako bi se zemlje trebale usredotočiti ne samo na restriktivne mjere, već i na jačanje svojih sustava nadzora, testiranje i pronalaženje kontakata.

Ryan je rekao da bi lockdown mogao “biti neizbježan tamo gdje je bolest ponovno izmakla kontroli, ali ne trebamo prihvatiti da svaka zemlja koja je zabilježila porast novih slučajeva treba razmatrati lockdown”, prenosi N1.

Facebook Komentari