Rezervirala hotel koji je zatvoren, iz hotela kažu da su je obavijestili preko e-maila

Priča o zabludi u koju je dovedena gošća koju je svoju priču podijelila sa čitateljima portala miss7.24sata.hr, izazvala je pažnju javnosti u jeku turističke sezone.

Kako je navela, iako je prije nekoliko dana uredno online rezervirala smještaj u hotelu Remisens Premium Heritage Hotel Imperial u Opatiji, šok je doživjela kada je došla pred zaključana vrata zatvorenog hotela. Zaprepaštena je nazvala broj telefona koji je naveden na vratima, kao jedino mjesto gdje je mogla provjeriti što se događa. Ponuđen joj je smještaj u drugom hotelu sa pet zvjezdica koji je također u grupaciji Liburnia Riviera Hotela.

– Skandalozno je da nas dovode u zabludu. Htjela sam baš taj hotel jer je najbliži plaži, obzirom da teško hodam zbog ozljede noge. No, dovedena sam u bezizlaznu situaciju, ‘uzmi ili ostavi’ – kazala je čitateljica. Na upit kako je moguće da se gostu ne pojasni da je hotel zatvoren, iz Uprave Liburnia Riviera Hotela kazali su da su gošću na vrijeme obavijestili o svemu. – Prije svega i najvažnije je da se još jednom ispričavamo našoj gošći. U ovom slučaju rezervacija je napravljena 7. kolovoza 2020. godine u 23:40 sati preko platforme Booking.

Gošću smo kontaktirali i obavijestili o promjeni hotela sljedeće jutro, 8. kolovoza 2020. godine, u 9:28 sati preko njezine adrese elektroničke pošte na platformi Booking. Iako je gošća bila obaviještena o promjeni hotela satima prije dolaska, učinili smo sve kako bi joj bilo što ugodnije tijekom njezinog boravka i ponudili joj višu razinu smještaja od rezerviranog u hotelu s pet-zvjezdica. Žao nam je da nastalu situaciju nismo mogli riješiti na licu mjesta razgovorom i isprikom koju je direktor hotela nudio gošći, a ona odbila, već preko medija. S obzirom da je gošća prihvatila našu ponudu da je smjestimo u hotel više razine smještaja bez naknade, učinit ćemo sve da bude zadovoljna svojim boravkom – odgovorili su iz Liburnia Riviera Hotela.

Iz hotelske grupacije dodaju da su se zbog korona krize i kasnijeg početka turističke sezone morali prilagodili novonostaloj situaciji. – Hotele otvaramo i naše resurse prilagođavamo sukladno interesu i porastu broja gostiju, kako bi ispunili njihova očekivanja i potrebe, ali istovremeno i održali poslovanje. Upravo iz tog razloga hotel Imperial još uvijek nije otvoren. Hotele promoviramo i marketinški oglašavamo na različitim kanalima s ciljem da budu prepoznatljivi i prisutni na tržištu i nakon krize izazvane korona virusom kad će se i sama turistička industrija vratiti normalnom poslovnom funkcioniranju.

Od iznimne je važnosti da smo prisutni na tržištu i otvoreni za rezervacije za kasniju turističku sezonu, ali i za novu koja je pred nama, za koju se nadamo da će biti bez ikakvih ograničenja. U slučaju da gost rezervira smještaj u nekom od hotela koji u datom momentu nije otvoren, u najkraćem mogućem roku obavještavamo gosta o mogućoj promjeni smještaja.Tijekom cijele korona krize pripremali smo se za turističku sezonu, dodatno zapošljavajući sezonske radnike uz naših stalno 486 zaposlenih i ulažući u turističku ponudu Opatije za ovu i mnogo nadolazećih sezona, dodatno investirajući i 23,5milijuna eura u preuređenje legendarnog hotela Kvarner koji bi trebao biti otvoren u sezoni 2021. godine – dodaju iz Uprave Liburnia Riviera Hotela, prenosi Večernji.

Facebook Komentari