Odgodili dodjelu Oscara prvi put u 40 godina, poznat novi datum

Dodjela nagrada Oscar, koja se tradicionalno odvija u veljači, odgođena je zbog pandemije korona virusa, javlja CNN. Oscari su se trebali dodjeljivati 28. veljače 2021., no novi datum je 25. travnja.

Organizatori su se također složili da produže rok za prihvat filmova do kraja veljače 2021. umjesto do kraja prosinca ove godine. Nominacije će se objaviti 15. ožujka iduće godine.

Još uvijek nije poznato hoće li ceremonija biti uživo ili virtualna.

Dodjela se sad prvi put odgodila u posljednjih 40 godina. Oscari su odgođeni dosad samo tri puta – tijekom poplava u Los Angelesu 1938. godine, nakon ubojstva Martina Luthera Kinga Jr.-a 1968. te nakon pokušaja atentata na Ronalda Reagana, predsjednika SAD-a 1981.

Akademija je nedavno izmijenila i pravila tako da filmovi koji debitiraju na streaming servisima ispunjavaju uvjete za nagrade sljedeće godine. Prema prijašnjim, filmovi su mogli biti nominirani samo ako su se prikazivali u kinima u Los Angelesu barem tjedan dana, prenose 24sata.

– Filmovi već više od stoljeća igraju bitnu ulogu u pružanju utjehe i inspiracije te zabavljaju ljude tijekom najmračnijih vremena. Ove godine jesu sasvim sigurno. Nadamo se da ćemo ovim potezima pružiti fleksibilnost filmašima koju trebaju za završavanje i izdavanje filmova bez da budu kažnjeni zbog nečega izvan ičije kontrole – rekao je predsjednik Akademije David Rubin.

Facebook Komentari