Liječnička komora: Begović je dobila odgovarajuću skrb

Nakon što je Mia Begović (57) sa svojim obožavateljima podijelila neugodno iskustvo koje je doživjela u jednoj zagrebačkoj bolnici, gdje ju je navodno doktorica otpustila s visokim tlakom, oglasila se i Hrvatska liječnička komora. Na službenim stranicama objavili su kako je ‘pacijentici Begović pružena odgovarajuća hitna medicinska skrb u skladu sa svim pravilima struke’.

– Naime, pacijenticu je pregledala liječnica, napravila joj je odgovarajuće pretrage i dala joj je terapiju te upute za daljnje postupanje.

Hrvatska liječnička komora stoga je primorana reagirati na objavljene izjave Mije Begović koja je izrekla optužbe upitne utemeljenosti o postupanju liječnice na hitnom bolničkom prijemu KBC Sestara milosrdnica u Zagrebu – stoji u priopćenju.

Dodaju kako će ‘HLK će voditelja hitnog bolničkog prijema u KBC Sestre milosrdnice, kao i od ravnatelja bolnice, zatražiti službeno očitovanje o ovom slučaj’.

Iz Komore također pozivaju na odgovornost u javnom komuniciranju i iznošenju u javnosti osobnih podataka liječnika.

– Odgovornost javnih osoba u ovakvim situacijama je, upravo zbog njihovog čestog prisustva u medijima kao i utjecaja na stavove javnosti, veća od odgovornosti ostalih građana koji nisu javne osobe. Za sve eventualne pritužbe pacijenata postoji zakonom predviđena procedura koju je gđa Begović u cijelosti preskočila.

Podsjećamo, hrvatska glumica nedavno je na društvenim mrežama objavila status u kojem proziva bolnicu.

– Ne umire se od korone, već od nebrige, ako nemate dotičnu koronu. Ne znam bih li se smijala ili plakala. Sramite se. Doktorica me otpustila s tlakom 160-180, a niskotlakaš sam, bez da mi je ponovno izmjeren tlak – požalila se, pišu 24sata.

Facebook Komentari