Horvat pojasnio kako su došli do 14 radnih nedjelja

Ad

Gost Dnevnika N1 bio je ministar gospodarstva Darko Horvat.

Ministar kaže da su na 14 radnih nedjelja došli u razgovorima sa socijalnim partnerima HGK, HOK i HUP u kojima su ustanovili da je 14 nedjelja profitabilnih, sve ostale su radne, ali ne donose profit nego dohodak i s time se slažu i u Vladi.

Oko radne/neradne nedjelje u kontekstu predizborne kampanje kaže da na tome rade dvije godine kroz analize modela regulacije rada nedjeljom. Kaže i da se rad nedjeljom treba valorizirati najmanje 50 posto više u odnosu na redovan radni dan.

Odbacio je tvrdnje da je zabrana rada nedjeljom bila predizborna, a ne epidemiološka mjera, a kao dokaz tome vidi aktualnu epidemiološku situaciju u zemlji.

“Nedjelja se može kompenzirati petkom, subotom i ponedjeljkom i to pokazuju fiskalizirani računi pa zato ne vidim problem da određeni broj nedjelja bude neradan”, kaže Horvat i dodaje da bi zakon već bio u javnoj raspravi da nije bilo epidemije koronavirusa.

Oko angažmana na izborima ne krije ambicije, želi biti na listi u trećoj izbornoj jedinici i očekuje povjerenje Andreja Plenkovića. Nije mu bitna pozicija, a uvjeren je da će osvojiti četiri mandata i boriti se za peti.

Facebook Komentari