U BiH medijima nestaje politička korektnost pa je sad “alarmantno”, “ostavljaju samo pustoš” – jer su se migranti zaigrali i zapalili neku tamo halu

Ad

Pod naslovima „ALARMANTNO Ilegalni migranti uzrokovali velike štete“ te „Ogromne posljedice po državu i građane: Oni iza sebe ostavljaju samo pustoš“ Avaz.ba piše kako ilegalni migranti pale kuće i gospodarske objekte. U ponedjeljak uvečer su tako u Velikoj Kladuši zapalili halu Agrokomerca koja je udaljena oko kilometar od migrantskog centra Miral u Velikoj Kladuši.

Kako su i za portal Usn.co.ba potvrdili iz Vatrogasne jedinice Velika Kladuša, riječ je o hali u kojoj borave ilegalni migranti, a navodno su doznali kako će biti izmješteni, te su najvjerovatnije iz revolta zapalili objekt.

-Dim se izvijao kilometar u visinu, zvali su nas i građani i policija. Kada smo stigli na lice mjesta plamen se već bio rasplamsao. Tu su migranti boravili ilegalno već par mjeseci. Bila je policija, objekt se trebao zatvoriti, vjerovatno su iz tog razloga zapalili, rekli su iz Vatrogasne jedinice Velika Kladuša.

U svojoj reportaži o štetama koje čine ilegalni migranti, Avaz također piše kako u posljednje dvije i pol godine najveći teret migrantske krize na svojim plećima nose građani Unsko-sanskog kantona. Samo posljednju godinu dana ilegalni ekonomski migranti su na području ovog kantona napravili čak 205 kaznenih djela! To su službeni podaci Ministarstva unutarnjih poslova.

Ubojstva, silovanja, pokušaji ubojstava, tuče, teške krađe, pljačke … samo je dio onoga s čim se Krajišnici suočavaju posljednjih godina, piše novinar Avaza.Kako je kazao Mujo Koričić, komesar policije USK, migranti koji najviše čine kaznena djela dolaze iz Alžira, Maroka, zatim Pakistana i Afganistana.

Sada, s ljepšim vremenom, očekuje se i veći broj migranata, piše u reportaži novinar Avaza koji prenosi izjavu jednog od mještana Zavalja, sela kroz koje svakodnevno prođu stotine migranata, Josip Bujanović, a koji govori kako su u njegovu kuću ilegalni migranti tri puta provaljivali.

– Oni su ovu rutu naučili napamet i oni koji uspiju prijeći granicu, javljaju ovima što tek dolaze – pojašnjava Bujanović, prenosi Fenix.

Facebook Komentari