Aleksić o Plenkovićevim mjerama: Kukavička vlast.. Protiv pljačke se ne bori, i ne zna se boriti!

Zastupnik Snage Goran Aleksić oglasio se o Vladinim mjerama u gospodarstvu za prevladavanje korona krize:

KUKAVIČKA VLAST!

Ma zamislite samo situaciju u kojoj su banke ugovorile 125.000 kredita s nepoštenim kamatama i valutom CHF te još barem 200.000 kredita s nepoštenim kamatama (euro i kune) i pritom su u 15 godina otele građanima njihovih 20 milijardi kuna na kamatama i tečaju!

Zamislite što bi napravila suverena Francuska bankama koje bi tako poslovale kod njih – već smo vidjeli kako je prošla jedna jedina banka koja se usudila ugovoriti CHF, mora platiti kaznu u proračun, mora vratiti novac i mora još platiti ljudima i nematerijalnu štetu od 10.000 od 20.000 eura po dužniku.

A što čini Hrvatska, evo što čini:
1. Svega je 0,1% opljačkanih ljudi dosad na sudovima dobilo svoj novac nakon 8 godina od početka sudskog slučaja franak.
2. Vrhovni sud još uvijek nije odgovorio na sva pravna pitanja.
3. Vlada se češlja, dok banke drže novac koji su opljačkale – 20 milijardi kuna!
4. Vlada se ne usuđuje propisati moratorij za kredite na 12 mjeseci.
5. Vlada na koljenima moli banke da izađu ususret najugroženijima i odobre im moratorij, ali kakav – to ćemo tek vidjeti.
6. Vlada se ne usuđuje privremeno zabraniti ovrhe i deložacije, nego je i to izgleda nekoga zamolila, pa ako posluša, posluša.

Naša je Vlada kukavička nesuverena Vlada!

Samo vi dižite rejting HDZ-u, očigledno je zaslužio!

Zapamtite, to što rade Beroš i stožer jest normalan posao koji moraju obavljati, nije to nikakva specijalna zasluga za narod! Rade samo svoj posao! Drugo ništa Vlada RH ne radi, samo se bori protiv virusa, jer to jednostavno mora činiti. Protiv pljačke se ne bori, i ne zna se boriti!

VIDEO Plenković predstavio novi paket mjera pomoći gospodarstvu za suzbijanje utjecaja pandemije korona virusa

Share This Article