Švicarski farmaceuti optimistični oko djelovanja hidroksiklorokina na korona virus, idu u klinička ispitivanja

Švicarska farmaceutska tvrtka Novartis polaže velike nade u lijek protiv malarije hidroksiklorokin u potrazi za lijekom za korona virus.

“Predklinička ispitivanja na životinjama i početni podaci kliničkih studija pokazuju da on ubija koronavirus”, rekao je šef “Novartisa” Vasant Narasimhan za “SonntagsZeitung”, prenose švicarski i njemački mediji.

Trenutno se traže pacijenti za klinička ispitivanja u Europi i SAD-u, a brzo odobrenje korištenja lijeka za liječenje korona virusa očekuje se u suradnji s regulatornim tijelima SAD-a i Švicarske.

Pored toga, ispituju se i drugi lijekovi kako bi se vidjelo mogu li se koristiti protiv Covid-19. Lijek protiv raka Jakavi je “vrlo obećavajući”, rekao je šef Novartisa.

On ne djeluje protiv korona virusa, već protiv imunološke reakcije u tijelu. Uz to, lijek za multiplu sklerozu Gilenya i Ilaris, lijek za febrilne sindrome, također se ispituju.

Trump objavio: Hydroxychloroquine & azithromycin protiv korona virusa; Ljudi umiru, djelujte brzo

VIDEO Kombinacija Hydroxychloroquine (Lijek protiv malarije) i azithromycin (izumili Hrvati) djeluje protiv korona virusa

Teva, vlasnik zagrebačke Plive, donira SAD-u više od 6 milijuna doza hidroksiklorokin sulfata, koje djeluju na korona virus

Facebook Komentari