Teva, vlasnik zagrebačke Plive, donira SAD-u više od 6 milijuna doza hidroksiklorokin sulfata, koje djeluju na korona virus

Izraelska farmaceutska kompanija do kraja mjeseca isporučit će 10 milijuna hidroksiklorokin sulfatnih tableta putem veletrgovaca u američke bolnice.

Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (NYSE: TEVA; TASE: TEVA) najavila je trenutnu donaciju više od 6 milijuna doza tableta hidroksiklorokin sulfata američkim bolnicama. Izraelska farmaceutska kompanija do kraja mjeseca isporučit će 10 milijuna tableta putem veletrgovaca u američke bolnice. Donacija će zadovoljiti hitne potrebe za lijekom zbog istraživanja liječenja Covid-19.

Hidroksiklorokvin sulfat je odobren od američke Uprave za hranu i lijekove (FDA) za liječenje malarije, lupusa i reumatoidnog artritisa. Iako proizvod nije odobren za upotrebu u liječenju Covid-19, pod istragom je učinkovitost protiv virusa i američki vladini službenici zatražili su da ga odmah stave na raspolaganje za uporabu. Teva također revidira opskrbu i hidroksiklorokinom i klorokvinom globalno kako bi utvrdila postoje li dodatne mogućnosti opskrbe pacijenata, piše izraelski Globes.

Brendan O’Grady iz sjevernoameričke Teve rekao je: Odmah nakon saznanja o potencijalnoj dobrobiti hiroksiklorokinina, Teva je započela procjenu opskrbe i hitnu nabavku dodatnih sastojaka kako bismo napravili više proizvoda, a istovremeno se dogovorili za sve ono što smo morali odmah distribuirati. ”

VIDEO Kombinacija Hydroxychloroquine (Lijek protiv malarije) i azithromycin (izumili Hrvati) djeluje protiv korona virusa

Facebook Komentari