Iranski hakeri srušili stranicu autoškole u Zagrebu: Dolje Amerika, Sulejmani nije bio osoba/on je bio vjerovanje/vjerovanja nikada ne umiru

“Dolje Amerika, Sulejmani nije bio osoba/on je bio vjerovanje/vjerovanja nikada ne umiru.”

Poruka je ovo koja bi se jučer prijepodne pojavljivala kada biste na internetu pokušali otvoriti internetsku stranicu zagrebačke Autoškole Rotor.

Stranica poznate autoškole našla se tako na udaru hakera iz Irana koji se potpisuju kao “iranski hakeri Mrb3hz4d i Mrwn007”.

Osim teksta na engleskom, hakerska poruka koja je jučer do poslijepodnevnih sati “zamijenila” stranicu autoškole, bila je ilustrirana velikom fotografijom nedavno ubijenoga generala iranske Revolucionarne garde Kasima Sulejmanija, kojeg su Amerikanci ubili raketom ispaljenom iz bespilotne letjelice, piše Jutarnji.

– Ne znam ništa o tome. Ja sam na putu u Italiji. Ujutro su me nazvali iz škole i rekli da je stranica hakirana. Ne vidim nikakav povod tome da naša autoškola nekome bude meta – rekao je Jutarnjem jučer u kratkom telefonskom razgovoru Hrvoje Štrk, vlasnik Autoškole Rotor.

– Stranicu sada popravljaju i nadam da će do kraja dana opet raditi – dodao je.

Prema svemu sudeći, stranica autoškole našla se na meti hakera sasvim slučajno, odnosno zato što je imala slabu zaštitu. Nedavno su istom porukom hakirali stranicu američkog stomatologa, o čemu je pisao portal The Verge. Novinari su stupili u kontakt s jednim od hakera koji je izvršio napad, 19-godišnjim “Mr Behzadom”, koji je rekao da ne radi u ime iranske vlade.

– Radim za moju domovinu, Iran. Želim da se zna: ako oni naude mojoj zemlji i narodu, mi nećemo posustati.

Share This Article