Google objavio što se u 2019. najviše pretraživalo u Hrvatskoj

Kao i svake godine, Google je objavio zanimljive informacije vezane uz pretraživanje njihove tražilice, globalno, ali i za svaku zemlju posebno.

Nama je, naravno, najzanimljivije vidjeti što se pretraživalo u Lijepoj Našoj te rezultati koje su objavili iz Googlea pokazuju da su Hrvati u 2019. najviše pretraživali informacije oko politike, sporta i nekih događaja poput štrajka prosvjetnih djelatnika ili požara koji je izbio u Notre Dameu.

Na prvom mjestu najčešće pretraživanih pojmova nalaze se rezultati izbora hrvatskih zastupnika u Europski parlament koji su održani u svibnju ove godine. Nedavno završeni štrajk djelatnika u prosvjeti drugi je najčešće pretraživan pojam u Hrvatskoj, nakon čega slijede tri sportska događaja. Dinamov uspjeh u Europi i konačno prezimljavanje odrazili su se i na Googleu pa se na popisu pojmova koji su se najčešće pretraživali na trećem mjestu nalazi Dinamo-Benfica, dok je na osmom mjestu Dinamo – Viktoria Plzen.

Listu top 5 pojmova zatvaraju Rukometno prvenstvo i nogometna utakmica Hrvatska – Slovačka, a zatim slijede: Notre Dame, Muzej Prado, spomenuta Dinamova utakmica na osmom mjestu te Ljubav je na selu na devetom i Wimbledon na desetom mjestu.

Osim općenitih pojmova s tražilice, Google je objavio i posebne popise za sportska događanja, TV serije, filmove i osobe, prenosi Zimo.

Najčešće pretraživani pojmovi u Hrvatskoj

1. Rezultati EU izbora #hrvatska
2. Štrajk
3. Dinamo – Benfica
4. Rukometno prvenstvo 2019
5. Hrvatska – Slovačka
6. Notre Dame
7. Muzej Prado
8. Dinamo – Viktoria Plzen
9. Ljubav je na selu
10. Wimbledon

Najčešće pretraživana sportska događanja

1. Dinamo – Benfica
2. Rukometno prvenstvo 2019
3. Hrvatska – Slovačka
4. Wimbledon
5. Hrvatska – Mađarska

Najčešće pretraživane TV serije

1. Na granici
2. Chernobyl
3. Stranger Things
4. Drugo ime ljubavi
5. Fazilet i njezine kćeri

Najčešće pretraživani filmovi

1. Avengers: Endgame
2. Once upon a time in Hollywood
3. Last Christmas
4. Aquaman
5. The Wizard of Oz

Najčešće pretraživane osobe

1. Tara Thaller
2. Stipe Miocic
3. Kristina Mandarina
4. Lady Gaga
5. Greta Thunberg

Share This Article