Krstičević o skandalu koji trese MORH, prevoženju švercera prerušenog u pilota u helikopteru HV-a

Kako je Dnevnik Nove TV ekskluzivno objavio, trojica pilota HRZ-a iz vojne baze u Zemuniku u helikopteru su prevezla glavnog dobavljača kojeg policija povezuje s ilegalnim tržištem oružja. Ministar obrane Damir Krstičević kaže da se moramo zajedno obračunati s takvim ljudima.

“Ispričavam se u ime cijele Hrvatske vojske. To nisu vrijednosti pobjedničke Hrvatske vojske. Hrvatski vojnik puno je puta dokazao svoje vrijednosti i sposobnosti. Nažalost, imamo i pojedinaca. Svaki ovaj prekršaj ima ime i prezime. Nulta je stopa tolerancije na ovakvo nevojničko ponašanje. Trebamo se svi zajedno obračunati s ovakvim ljudima i ovakvim pojavama. Što se mene tiče, podrška Hrvatskoj vojsci da kroz liniju zapovijedanja ovaj slučaj riješi”, komentirao je u četvrtak ministar obrane Damir Krstičević istragu protiv trojice pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Kako je Dnevnik Nove TV ekskluzivno objavio, trojica pilota HRZ-a iz vojne baze u Zemuniku u helikopteru su prevezla glavnog dobavljača kojeg policija povezuje s ilegalnim tržištem oružja. Slučaj o kojem su dosad svi šutjeli sada je pod istragom i civilne i vojne policije, ali i Općinskog državnog odvjetništva u Zadru.

Osnovao je Povjerenstvo koje će mu podnijeti analizu situacije i predložiti mjere “s ciljem da se obračunamo s ovakvim pojavama. Ovo nije Hrvatska vojska, ovo su izolirani slučajevi. Hrvatska vojska će pobijediti situaciju i ovakve ljude ćemo istjerati iz sustava”, rekao je Krstičević.

Podsjetimo, piloti su 36-godišnjaka, kojeg se dovodi u vezu s ilegalnom trgovinom oružja, prevezli helikopterom prije dva mjeseca, i to u vrijeme svojih već planiranih vojnih zadaća. ”Pritom je utvrđeno da su tri djelatne vojne osobe prekršile vojnu stegu. Nije u tom helikopteru prevoženo nikakvo naoružanje”, kaže brigadni general Mato Mikić, zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Kako bi mu prikrili trag, muškarca su prerušili. U vojnu bazu u Zemuniku ušao je u odori vojnog pilota. Sporni let od nešto više od sat vremena od Zadra i okolice do Velebita, utvrđeno je, ranije je bio isplaniran. Nije poznato jesu li se i gdje zaustavljali, piše dnevnik.hr.

Skandal trese MORH: Trojica pilota ratnog zrakoplovstva u helikopteru prevezla švercera oružjem, policija pretresom njihovih domova našla – vojno streljivo

Facebook Komentari