VIDEO Pernar ekspresno izbačen iz Sabora, govorio o smrti Nevenke Jurak, glavne svjedokinje protiv HDZ-a

Sjednica Sabora je započela iznošenjem stajališta zastupnika. Iako je Hrvoje Zekanović trebao biti prvi govornik, umiješao se Ivan Pernar.

“Htio bih reći da imamo vrlo ozbiljan problem, a vezan je uz smrt Nevenke Jurak, glavne svjedokinje protiv HDZ-a”, počeo je Ivan Pernar iako nije dobio riječ. “Smrću glavnog svjedoka postavlja se pitanje kako će cijeli postupak završiti”, nastavio je Pernar, nakon čega mu je predsjedavajući Milijan Brkić dao prvu opomenu.

Uskoro je uslijedila i druga opomena jer je Pernar nastavio govoriti. Uskoro je, naravno, dobio i treću opomenu s udaljenjem sa sjednice do kraja dana.

Pernar, naravno, ni tada nije prestao, pa je Brkić proglasio stanku, a od saborske straže, svega dvije minute od početka sjednice, zatražio da Pernara iznesu iz sabornice, prenosi dnevnik.hr.

“Smrću Nevenke Jurak umro je glavni svjedok na suđenju protiv HDZ-a. Budući da je suđenje trajalo godinama i da nikad nije okončano, moguće je da se sada HDZ izvuče i da bude oslobođen, odnosno da ne mora vratit 24 milijuna kuna. Kako bi ukazao na sporost i nakaradnost našeg pravosuđa nisam vidio drugog načina za ukazivanje na problem pa su me opet morali iznijeti”, objasnio je Pernar na fb-u..

Facebook Komentari