U Fortenovi donesena odluka o refinanciranju roll-up kredita, dvoje članova dobavljača protiv

Privremeno vijeće vjerovnika Agrokora prihvatilo je prijedlog uprave Fortenove o refinanciranju roll-up kredita s većinom od tri na prema dva, što znači da dvoje članova dobavljača nije glasalo za refinanciranje kredita, javlja reporter N1 Ivan Hrstić.

Dobavljači Fortenova grupe nisu prihvatili novu ponudu, iako je ona bila znatno poboljšana.

“Na današnjem privremenom vjerovničkom vijeću jamstvo je izglasano s 3 glasa predstavnika financijskih vjerovnika, a predstavnici dobavljača su glasali protiv. Kako je odluka dobila podršku većine, mi ćemo nastaviti s radnjama koje su još potrebne kako bismo završili refinanciranje SPFA kredita obveznicom ovog petka.

Sada nema više nikakve prepreke za uspješno zaključenje transakcije, čime ćemo ispuniti jedan od važnih uvjeta i zadataka koji nam je postavljen nagodbom vjerovnika Agrokora, a to je refinanciranje SPFA kredita. Iako današnje glasovanje nije imalo apsolutno nikakve veze s uvjetnim plaćanjem dobavljačima, žao mi je što su pojedini predstavnici dobavljača pretpostavili taj svoj interes interesima svih drugih sudionika ovog procesa.

Žao mi je što nisu prepoznali važnost refinanciranja za budućnost Fortenova grupe i svih njezinih dionika uključujući i dobavljače. Mi smo dobavljačima ponudili plaćanje u iznosu od gotovo 9 milijuna eura u ovoj godini. Znači inicijalni prijedlog od 5 milijuna eura smo podigli, no taj naš prijedlog nije bio prihvaćen.

Podsjećamo ovom prilikom da smo dug od 17,5 milijuna eura prema dobavljačima priznali. Podsjećam i kako nagodba ni na koji način ne predviđa dinamiku plaćanja tog duga, već je ona predmet dogovora temeljeno na mogućnostima plaćanja i mi smo napravili stvarno sve što je bilo u našoj mogućnosti da dogovor postignemo. Do njega nažalost nije došlo, no ono što je najvažnije jest da refinanicranje nije dovedeno u pitanje i u konačnici to je zaista u najboljem interesu svih dionika ovog procesa, uključujući i naše dobavljače”, kazao je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor Fortenova grupe.

Facebook Komentari