Dinamo-Saburtalo 3:0: Nakon kaj je vrag zel šalu trener povlači…

Piše: Prof. dr. sc. Kristijan Krkač

Drugo pretkolo Lige Prvaka, Dinamo – Saburtalo (Maksimir, 30/07/2019, 20:00), rezultat: 3:0.

Ocjena utakmice: gledljiva jedino zbog zgoditaka. Prvih 15 min. jako loše. Dinamo u napadu prtlja jer se previše nabija na suparničku polovicu. Zbog gustoće suparnika teško je pravovremeno i precizno odigrati akciju. Zbog toga su nekoliko puta izgubili loptu i preživjeli kontre suparnika samo zato je se ovi nisu snašli.

Drugih 15 min. Podjednako kao i prvih 15. Jedna povratna lopta s lijevog krila iz koje je Hajrović pucao preko prečke i jedan udarac glavom gostiju koji se slučajno odbio vrataru u ruke. Trećih 15 min. Počelo je 100%-tnom prilikom za goste koju su na sreću promašili.

Dinamo sve gori kako vrijeme odmiče. Hajrović igra solo partiju i u tandemu mu nedostaje Olmo. Nakon kaj je vrag zel šalu trener povlači četvrtog beka i prelazi na 4-4-2 kak Bog zapoveda. Prvo poluvrijeme. Negledljivo. Sve se igra naopako. Da se igralo suprotno bilo bi bolje. Naime, ako suparnik stiže rezultat u gostima, onda ga treba pustiti na svoju polovicu, navući na stranu koja onom tko se brani odgovara, odigrati 4-5 kontranapada u poluvremenu i postići 1-2 zgoditka i šlus. Najmanje energije, najveći učinak i dakako lijepe akcije, jer kontra ili je uigrana ili nije. Komentator je višedesetljetni nogometni analfabet. Na sreću nema publike pa se ne čuju zvižduci.

Drugo poluvrijeme. Prvih 15 min. Na praznom stadionu navijanje skupine djece „Dinamo! Zagreb!“ zvuči poput uvodne špice klasičnog horora.

Nastavlja se ista loša igra Dinama. Ipak se pokušava polukontrama i krilnim napadima, ali dosad su centaršutevi neprecizni i skakači nisu postavljeni, a polukontre su neuigrane. Drugih 15 min. Igrači su očito umorni zbog vrućine, a i Dinamo se slučajno ili namjerno malo povukao pa im ostaje više prostora za kontre što je rezultiralo s 2 poluprilike inače nevrijedne spomena. Hajrović i dalje ima solo nastup. Zadnjih 15 min. Izlazi Hajrović (dragi Bog zna zašto), a Ulazi Olmo. Oršić 1:0. Gosti su propustili drugu 100%-tnu priliku. Gojak vratnica. Fini šut sa 17 m. Olmo pokazuje zašto je presudan igrač. Petković 2:0. Olmo 3:0. Drugo poluvrijeme. Rezultatski bolje, igrački malo bolje.

Ocjena cijele utakmice: tak-tak. Puno muke ni za što. Sljedeći utorak na Maksimiru Dinamo ugošćuje Ferencvárosi Torna Club. Tad će trebati pokazati puno zreliju obranu i precizniji napad. Zabrinjavajuće je da pod uvjetom skoro cijele momčadi na okupu već drugu europsku sezonu zaredom, igra nije pokazala više uigranosti ni u fazi zonske obrane ni kontranapada.

VIDEO Liga prvaka: Dinamo protiv gruzijskog Saburtala, Olmo je ušao u igru, Oršiiić 1:0, Petković 2:0, Olmooo 3:0

Facebook Komentari