18 C
Zagreb
Naslovnica Tech Dopisujete se s prijateljima i obitelji cijeli dan: Evo što istraživanje govori...

Dopisujete se s prijateljima i obitelji cijeli dan: Evo što istraživanje govori o posljedicama

Moderne generacije gotovo da više ne komuniciraju međusobno glasom. Koriste se različite aplikacije, videa, direktne poruke i chatovi. I iako bismo mogli pomisliti da je stalno dopisivanje putem aplikacija i chatova negativno i utječe na društvene vještine, jedno je istraživanje pokazalo kako to zapravo nije istina.

Istraživanje objavljeno u časopisu “Journal of Human-Computer Studies”, a koje su provele dvije znanstvenice iz Velike Britanije, pokazalo je kako korištenje aplikacija za dopisivanje poput WhatsAppa ima pozitivan utjecaj na mentalno zdravlje.

Točnije, istraživanje je pokazalo kako je virtualno povezivanje putem aplikacija za dopisivanje (kao što je WhatsApp) pozitivno jer čini ljude manje usamljenima i potiče njihovo samopouzdanje.

Što su više vremena proveli na WhatsAppu, korisnici su se osjećali bliskiji sa svojim prijateljima i obitelji te su te veze doživljavali kao veoma kvalitetne, prokomentirala je jedna od autorica studije, dr. Linda Kaye sa Sveučilišta Edge Hill te dodala kako su ispitanici u prosjeku proveli 55 minuta dnevno u dopisivanju putem WhatsAppa.

Napomenula je i kako ovo istraživanje pokazuje koliko moderna društvena tehnologija može stimulirati postojeće veze i odnose te pružiti više prilika za komunciranje, piše Sveučilište Edge Hill, prenosi Zimo.

Najnovije

Još iz rubrike