Što se to događa? Brojni hrvatski portali nedostupni korisnicima, problemi zabilježeni i u cijelom svijetu

Brojni hrvatski medijski portali, među kojima su i Zimo te Dnevnik.hr, bili su nedostupni za korisnike zbog problema koji je imao pružatelj usluga zaštite web stranica Cloudflare.

Kako su javili iz Cloudflarea, tijekom prijepodneva zabilježili su probleme u svojoj inteligentnoj globalnoj mreži te istražuju uzrok.

Ubrzo je stiglo i službeno objašnjenje.

We have identified a possible route leak impacting some Cloudflare IP ranges and are working with the network involved to resolve this, poručili su iz Cloudflarea.

U prijevodu, određeni setovi IP adresa su odašiljani izvan njihovog predviđenog djelokruga što je dovelo do problema sa slanjem i primanjem informacija.

Iz Cloudflarea napominju kako rade na tome da se stvari normaliziraju u što je moguće kraćem vremenu. No ne mogu reći koliko će to trajati.

Prema podacima DownDetectora, problem nije samo u Hrvatskoj, već u cijelom svijetu iako na Cloudflareovoj stranici pokazuju kako je problem zabilježen samo u njihovom centru u Beogradu. Zanimljivo, Zagreb, prema Cloudflareovim podacima, radi normalno, piše Zimo.

Facebook Komentari