Trikovi u šminkanju nakon kojih ćete izgledati 10 godina mlađe

Ad

Stalno se borimo protiv godina, a naši najveći saveznici su pravilna njega kože i primjeren izbor šminke. Osnovni cilj šminke je sakrivanje nedostatka na licu i davanje svježine.

Količina šminke se smanjuje kod žena kako godine rastu, ali postoji nekoliko trikova koje možete primijeniti kako biste osvježili lice i kako biste bili izgledali mlađi.

Puder

Tonirane kreme s blago svjetlucavim česticama ili lagani tekući puder su najbolje rješenje za problematičnu kožu. Teški puderi zatvaraju pore i kožu čine znatno starijom, dok će lagani tekući puder sa svjetlucavim česticama dati iluziju blistave kože i svježeg tena.

Puder nanesite u što tanjem sloju, a nakon što ste nanijele puder pritisnite maramicu uz lice kako biste skinule sav višak proizvoda. Prevelika količina pudera zavući će se u bore i pore i učiniti ih vidljivijim. Na kraju, možete dodati i malo pudera u prahu kako bi sve ostalo na svom mjestu.

Rumenilo

Umjesto rumenila u kamenu, koristite tekuća rumenila ili rumenila u sticku i utapkavajte ga na lice. Birajte svježe boje rumenila, poput tona breskve ili rumenilo s ružičastim tonom. Malo rumenila koje vam ostane na četkici možete nanijeti na orbitalni luk kapka, jer će tako oko dobiti svježinu.

Sjenilo

Koristite neutralne boje. Izbacite iz upotrebe jarkoplave, zelene i ružičaste nijanse sjenila. Šminka koja pomlađuje temelji se na neutralnim, prirodnim nijansama.

Kao osnovu koristite sjenilo boje slonove kosti, bež, puderaste boje ili nježno ružičaste. Uz samo oko nanosite sivu, smeđu, ljubičaste i sivoplave nijanse sjenila.

Maskara

Tijekom godina i trepavice postaju rjeđe. Ako koristite maskaru za gustoću, napravit ćete pogrešku. Naime, vaše trepavice ne mogu izdržati dodatnu težinu te će se izravnati.

Upravo zbog toga se preporučuje korištenje maskare za produžavanje trepavica koja nije toliko teška. Također, birajte one sa što tanjim četkicama, jer ćete tako maskaru lakše staviti na trepavice. Nakon 40-ih godina izbjegavajte stavljati maskaru na donje trepavice jer tako naglašavate sitne bore oko očiju.

Obrve

Vrlo je važno da popunite obrve na pravi način jer će one dati licu poseban i osvježen izgled. Birajte toplije tonove olovke za obrve. Izbjegavajte crnu ili sivu boju.

Popunite ih blago da djeluju prirodno što će vas uljepšati, a ne da vam daju grub izgled. Već nekoliko godina u trendu su obrve koje djeluju prirodno i koje prate prirodni luk. Ukoliko pretjerate s upotrebom pincete, pogled će djelovati začuđeno, a bore oko očiju će biti uočljive, piše Superžena.

Facebook Komentari