Ako Kustić kaže da je županija moj talac, jučer je imao kvorum. Zašto nije izabrao predsjednika Skupštine, srušio proračun i bili bi izbori

Ličko-senjski župan Darko Milinović u N1 studiju uživo govorio je u neuspjelom pokušaju izbora predsjednika Županijske skupštine.

“Nažalost, smijala nam se čitava Hrvatska”, kaže Milinović.

“Ključ uspjeha drži HSP. HDZ je u ova protekla 3 tjedna razgovarao isključivo i samo s HSP-om. Jučer je bilo očito da dogovor nije postignut”, govori Milinović.

“Mi i Bura promjena ne bježimo od glasovanja, ali ono mora biti transprarentno. Razlog zbog kojeg se ide na izbore je da se zna tko je oporba, a tko većina. Tu je sve jasno. Ako slušamo Starčevića, nema šanse da se dogovore, a na glasovanju njegov vijećnik digne ruku za tajno glasovanje. I SDSS je digao ruku da bi mogli tajno podržati HDZ. Mi smo izašli van da to ne bude tajno nego javno. Ostalo ih je 17, mogli su izabrati predsjednika Skuštine”, govori Milinović koji je uvjeren da će se HDZ i HSP na kraju dogovoriti.

“Nikome nije u interesu da se ide na nove izbore, potrošili smo milijun i pol kuna, bolje bi bilo da smo napravili vodovod u nekom selu. Iznenađuje me isključivost HDZ-a. Čujem od Kustića da će razgovarati sa svima osim s Milinovićem. Pa nisam ja ratni zločinac”, kaže Milinović.

“Ako Kustić kaže da je županija moj talac, jučer je imao kvorum. Zašto nije izabrao predsjednika Skupštine, srušio proračun i bili bi izbori”, govori.

Drama u Lici: Tajno glasovanje nije održano, Kustić je imao kvorum, ali je prebačeno za četvrtak

Facebook Komentari