Urotnici protiv Plenkovića: Stier poručio da ga EU izbori ne zanimaju

Stier je nakon razlaza s premijerom i šefom HDZ-a Plenkovićem bio najavio mogućnost kandidature za predsjednika HDZ-a na redovnim unutarstranačkim izborima, piše Večernji.

Iako je samoborski HDZ preksinoć na sjednici Gradskog odbora htio središnjici predložiti Davora Ivu Stiera, bivšeg europarlamentarca i ministra vanjskih poslova, za kandidata za europske izbore u svibnju, Stier je prije sjednice odbio takvu mogućnost.

U razgovoru sa stranačkim kolegama Stier je, kako nam je prenio Vladimir Skendrović, predsjednik samoborskog HDZ-a, rekao da ga u ovom trenutku ta kandidatura ne zanima. Na samoj sjednici GO-a Stier nije bio, već je svoj izostanak ispričao. Zato samoborski HDZ nije predložio nijednog drugog kandidata, nego će podržati listu koju će predložiti središnjica HDZ-a, rekao je Skendrović.

Večernji list nedavno je objavio kako Stieru ponovna kandidatura na EU izborima nije u fokusu. On je nakon razlaza s premijerom i šefom HDZ-a Plenkovićem bio najavio mogućnost kandidature za predsjednika HDZ-a na redovnim unutarstranačkim izborima.

HDZ bi do kraja ožujka trebao usvojiti i objaviti listu kandidata za europske izbore. Budući da bi predsjednica do 26. ožujka trebala raspisati euroizbore koji su 26. svibnja, može se očekivati da će HDZ dotad javnosti predstaviti 12 kandidata za Parlament EU.

Trenutačno županijske organizacije predlažu svoje kandidate središnjici stranke, a iznenađenje je bilo da je zagrebački HDZ predložio Miru Kovača. Njega je, naime, Plenković marginalizirao i pasivizirao, kao i Stiera, zbog govora na Saboru HDZ-a u kojem je kritizirao vodstvo stranke. Tada ih je i smijenio s pozicija međunarodnog i političkog tajnika HDZ-a.

Osim toga, i Kovač i Stier bili su dio grupe HDZ-ovih zastupnika koji su glasali protiv Istanbulske konvencije. Većinu tih zastupnika Plenković i vodstvo HDZ-a su pasivizirali, pa se neki od tih zastupnika žale da od tog glasanja više nikad nisu bili izaslanici šefa HDZ-a na lokalnim događanjima ili slično. Plenković je zastupnike koji nisu podržali Istanbulsku konvenciju doživio kao stranačke urotnike, piše Večernji.

Stier o Srbiji kao hegemonu na Balkanu i svojoj kandidaturi za šefa HDZ-a

Facebook Komentari