Facebook, YouTube i Twitter bore se kako bi zaustavili širenje stravične snimke koja pokazuje teroristički na Novom Zelandu

Facebook, YouTube i Twitter bore se kako bi zaustavili širenje stravične snimke koja pokazuje teroristički na Novom Zelandu.

Jedan od napadača radio je na Facebooku livestream napada.

“Novozelandska policija upozorila nas je na video na Facebooku ubrzo nakon što je livestream počeo te smo ubrzo uklonili video, ali i napadačeve korisničke račune na Facebooku i Instagramu”, rekla je Mia Garlick, direktorica Facebooka za Australiju i Novi Zeland.

Vide se nakon objavljivanja na Facebooku ubrzo počeo širiti i drugim društvenim mrežama.

Iz Twittera su rekli kako je suspendiran račun povezan s pucnjavom te da rade na uklanjanju videa s platforme.

YouTube, koji je u vlasništvu Googlea, uklanja sav “šokantan, nasilan i grafički sadržaj” čim ga postanu svjesni, rekla je glasnogovornica tvrtke.

Novozelandska policija zamolila je korisnike društvenih medija da prestanu dijeliti video napada.

Podsjetimo, 49 osoba ubijeno je u pucnjavi na dvije džamije u novozelandskome gradu Christchurchu, a 20 ih je ozlijeđeno. Uhićen je napadač i još tri osobe – dva muškarca i jedna žena, koji se povezuju s napadom, prenosi N1.

FOTO, VIDEO Tko je četnik iz Australije koji je pobio najmanje 49 muslimana na Novom Zelandu: Porijeklo mojeg jezika je europsko, moja kultura je europska….

Facebook Komentari