14.6 C
Zagreb
Naslovnica Tech Katastrofalni pad Facebooka i dalje traje: Globalna društvena mreža o najgorim se...

Katastrofalni pad Facebooka i dalje traje: Globalna društvena mreža o najgorim se problemima u povijesti oglasila na – Twitteru

Korisnici Facebooka, Instagrama, WhatsAppa i Messenera ni u četvrtak ujutro ne mogu bez problema koristiti omiljene aplikacije i mreže.

Nakon što su problemi započeli tijekom poslijepodneva u srijedu, a s različitim intenzitetom trajali i cijelu noć, situacija se popravila, ali ne u potpunosti.

Čim su korisnici prijavili prve probleme, pojavile su se teorije da se Facebook nalazi pod napadom hakera, no tvrtka je to opovrgnula.

O problemu koji je pogodio korisnike diljem svijeta čak se oglasio i sam Facebook koji je priznao djelomični pad mreže, ali i kako istražuju zašto je do toga došlo. No, ni 15 sati nako priznavanja problema, rješenje se još ne nazire.

Dio korisnika ističe kako se ne mogu ulogirati u svoje račune, da ih sustav traži upisivanje sigurnosnog koda koji bi trebao stići putem SMS-a, no nikako ne dolazi.

Drugi pak ističu kako ne mogu objavljivati na društvenim mrežama ili ako uspiju objaviti, ne mogu čuti zvuk na videu ili ostaviti komentar pod fotografijom.

Najozbiljniji problemi u posljednjih 10 godina

Ovo je ujedno najozbiljniji ispad u Facebookovoj povijesti. Posljednju put su korisnici ovakve probleme diljem svijeta mogli iskusiti 2008. godine. No, tada je Facebook imao tek 150 milijuna korisnika. Problem je još veći što Facebook danas u svom sustavu ima i Instagram, Messenger te WhatsApp, aplikacije koje koriste milijarde korisnika diljem svijeta, a koje su također bile pogođene ovim ispadom.

S obzirom na to da problemi i dalje traju, iz Facebooka su već počeli zbrajati potencijalnu štetu za njihove oglašivače i poslovne korisnike. Kako je glasnogovornik Facebooka rekao za Bloomberg, razmatraju koliko je nedostupnost njihovih mreža oštetila oglašivače te hoće li im vratiti dio novca zbog toga.

Korisnici se ispuhali na Twitteru

Već je postalo tradicionalno da kad neki od Facebookovih servisa ne radi, korisnici o tome raspravljaju na Twitteru. Tako su neki od korisnika koji Facebookove servise koriste za posao u panici tražili savjete i ideje kako zaobići problem.

Drugi su se pak dobro zabavljali zbijajući šale na Zuckerbergov i Facebookov račun, prenosi Zimo.

Najnovije

Još iz rubrike