Plenković o sastanku Vrdoljaka i Pupovca, te današnjem nedolasku šefa SDSS-a: Da opet nešto dedramatiziram?

Ad

Premijer Andrej Plenković sudjeluje u svečanom obilježavanju 29. obljetnice osnutka područnog odbora HDZ-a Medveščak u prostorijama Matice hrvatske, a prije početka proslave odgovarao je na pitanja novinara, prenosi N1.

“Da opet nešto dedramatiziram?”, našalio se premijer s novinarima pri dolasku. Na pitanja je, ipak, odgovarao u ozbiljnijem tonu.

Govoreći o koalicijskim partnerima, konkretno o tome očekuje li da Milorad Pupovac ostane dio koalicije premijer je rekao kako misli da o “svemu što je strateški bitno i što se odnosi na aspekte zaštite manjina, osobito srpske manjine”, Vlada vodi računa, a naglasio je i kako je “civilizacijske iskorake” poput dovođenja voda u pojedina mjesta uvijek “lakše raditi u suradnji sa strankom koja predstavlja tu manjinu”.

Pupovčevi susreti i razgovori sa šefom HNS-a, Ivanom Vrdoljakom mu, kaže, ne smetaju.

“Nisam ja tankoćudan, davno sam to ostavio iz sebe”, kaže i dodaje: “Razgovaraju naše kolege i partneri, nemam ništa protiv. Ne može to biti loše.”

Na opasku kako je to već treći put u tjedan dana, Plenković kaže: “Znate više nego ja. Ne vidim tu nikakve teorije zavjere.”

Što se tiče Uljanika, premijer kaže kako “nema nikakvog fiksnog termina” da se ta tema pojavi na sjednici Vlade.

“Sve odluke koje će Vlada donositi moraju biti utemeljene na troškovima svih mogućih scenarija. Mi smo dobru volju itekako pokazali i odlukom o sanacijskom kreditu i isplatom državnih jamstava ranijih vlada. Da ne govorimo u plaćama u Puli i Rijeci”, kaže premijer.

“Ja bih bio zadovoljan scenarijem koji će omogućiti brodogradilištima da funkcioniraju na tržišnim osnovama i da isto tako budemo vrlo obazrivi prema troškovima državnog proračuna”, zaključio je Plenković.

Bačić razbio gustu maglu nad nedolaskom Pupovca na koalicijski sastanak

Brkić o Uljaniku, Pupovcu i Gabrijeli Žalac vrlo znakovito: Kad ja budem premijer…..

Vrdoljak je bio na kavi s Pupovcem prije koalicijskog sastanka na koji SDSS-ovac nije došao, evo o čemu su razgovarali

Kosor: Pupovac radi cirkus

Facebook Komentari