Povjerenstvo dalo pravorijek: Pupovac je bio u sukobu interesa kada je svojem SNV-u dodijelio proračunski novac

Povjerenstvo je na sjednici održanoj 29. lipnja 2018. pokrenulo postupak za odlučivanje o sukobu interesa protiv dužnosnika Milorada Pupovca, a danas donijelo konačnu odluku.

Postupak je pokrenut zbog moguće povrede članka 5. stavka 1. ZSSI-a, koja proizlazi iz propusta pravovremenog i pravilnog poduzimanja radnji kojima bi zaštitio vlastitu vjerodostojnost i dostojanstvo povjerene dužnosti, kao i povjerenje građana, na način da se nije izuzeo kod glasovanja u Savjetu za nacionalne manjine pri donošenju Odluke o raspodjeli financijskih sredstava iz Državnog proračuna za 2016.g., kojom su sredstva dodijeljena i udruzi Srpsko narodno vijeće, koja je interesno povezana s dužnosnikom s obzirom da je dužnosnik Milorad Pupovac njezin predsjednik, prenosi N1.

Na sjednici Povjerenstva donesena je konačna odluka, prekršio je Zakon o sukobu interesa jer se kao član Savjeta za nacionalne manjine 5. svibnja 2016. nije izuzeo od glasovanja na sjednici Savjeta na kojoj je donesena odluka o rasporedu proračunskih sredstava i Srpskom narodnom vijeću (SNV) , kojem je Pupovac predsjednik. Novčane kazne nema.

Pupovac se jutros na tu temu osvrnuo i u Hrvatskom saboru.

“Ja se izuzimam iz rasprave kada je riječ o dodjeli sredstava za prava nacionalnih manjina. I to je tako bilo svake godine. 2016. sam sudjelovao u raspravi i bio sam prisutan na glasanju. Nema nikakvog traga da sam glasao. S obzirom na to da je 2016. uskraćeno financiranje SNV-u i drugim manjinama jer nismo htjeli podržati vladu Orešković-Karamarko, ja sam odlučio biti na glasanju. Kad se kampanjom protiv slobode govora bude nasrtali na pripadnike manjina, ja ću biti na tim mjestima da se suprotstavim. To nije sukob interesa”, kazao je Pupovac, piše N1.

Povjerenstvo neće pokrenuti postupak protiv Predsjednice RH; Bandiću prijeti kazna

Facebook Komentari