Stiglo je 230 novih ikonica, jedan emotikon postao je ultimativni viralni hit

Stiglo je čak 230 novih emotikona, emotikon za menstruaciju pojavio se po prvi put, međutim, emotikon šake koja pokazuje da je nešto maleno podignuo je više prašine, piše Miss 7.

Prihvatimo to! Emotikoni su novi i općeprihvaćeni oblik komunikacije, a ponekad se poruke bez njih smatraju čak i nepristojnima.

”Napisala je ”ok” bez smajlića.” – rečenica je koja ponekad znači crveni alarm za bijes i ljutnju. Važnosti ovih univerzalnih znakića svjesni su i čelnici društvenih mreža koji su i ove godine izradili novi set emotikona koji nam stižu za tekuću godinu.

Stiže nam čak 230 novih ikonica, a izglede i značenje možete pogledati u videu ispod!

The Unicode Consortium, organizacija koja je kreirala emotikone, kaže kako su njima htjeli obuhvatiti i osobe s poteškoćama i invaliditetom pa su dodali simbole za invalidska kolica, znakovni jezik, slušne aparatiće… A dodali su i emotikon za menstruaciju.

”Za sve godine tišine i izbjegavanja ideje menstruacije” – piše u komentarima.

Ipak, ovo nije emoji koji je podigao najviše prašine. Danas, naime, cijeli svijet priča o šaki koja pokazuje da je nešto maleno. Pogledaj ga pa vidi na što tebe asocira? Jer cijeli svijet u emotikonu ”Pinching Hand” vidi simbol za ”mali penis”.

”Napokon emotikon koji opisuje mog bivšeg.” – jedna je od brojnih šala na Twitteru koji od dosjetki stvarno gori.

Facebook Komentari