Tehnologija rješava probleme: Ubojica mafijaškog šefa uhvaćen zbog – pametnog sata

Britanska policija tri je godine bezuspješno tražila ubojicu mafijaškog šefa iz Liverpoola Paula Masseya koji je usmrćen 2015., a prošle godine napokon su uspjeli riješiti ovo ubojstvo zahvaljujući, među inim, i podacima s pametnog sata ubojice. Jedan od važnih dokaza prilikom osuđujuće presude Marku Fellowsu bili su podaci o njegovoj lokaciji koji su bili pohranjeni na pametnom satu kojeg je nosio.

On je koristio Garminov fitness sat Forerunner s GPS-om koji je bilježio lokaciju i kretanje Fellowsa pa kada je stručnjak pregledao podatke s njegovog sata, pokazalo se da je on prije ubojstva ispitivao teren i najbolje rute s kojima može doći do kuće Masseya te se što brže udaljiti s mjesta ubojstva. Također, njegovo kruženje automobilom po kvartu i oko kuće ubijenog zabilježeno je i na sigurnosnim kamerama više puta prije ubojstva.

Istraga Fellowsa počela je nakon što je prošle godine ubijen Masseyev suradnik John Kinsella, a sigurnosne kamere otkrile su kako je upravo Fellows prije ubojstva istraživao teren i biciklirao po njegovom kvartu. Kada se pripremao za napad na Kinsellu, Fellows je koristio uređaj za blokiranje GPS signala, no isti uređaj nije koristio tri godine ranije.

Nakon drugog ubojstva policija je htjela provjeriti postoji li neka povezanost sa ubojstvom Masseya, zbog čega su počeli istraživati Fellowsa, a jedan od dokaza bili su i podaci sa sata za fitness kojeg je koristio i koji su pokazali da se često kretao u blizini kuće ubijenog.

Zbog ova dva ubojstva, Fellows je osuđen na doživotni zatvor, prenosi Zimo.

Facebook Komentari