Iz svemira stižu neobični signali, znanstvenici uzbuđeni: Ovo smo vidjeli samo jednom

Među 13 brzih emisija znanstvenike je zaintrigirao prilično neobičan ponavljajući signal iz istog izvora udaljenog 1,5 milijardu svjetlosnih godina.

Velika vijest o misterioznim signalima zaintrigirala je ne samo astronome već čitav svijet. Naime, astronomi su objavili detalje oko čudnih signala koje dolaze iz daleke galaksije.

Točno porijeklo i priroda radio-valova nisu poznati, a među 13 brzih emisija znanstvenike je zaintrigirao prilično neobičan ponavljajući signal iz istog izvora udaljenog 1,5 milijardu svjetlosnih godina. Do sada, znanstvenici su tako nešto vidjeli samo jednom, javlja BBC.

“To što znamo da postoji još jedan takav znači da bi ih moglo biti još. Usredotočimo li se na daljnje proučavanje signala i pojačamo li kapacitete naše opreme, možda ćemo složiti ovu neobičnu svemirsku zagonetku”, rekla je kanadska astrofizičarka Ingrid Stairs.

Što proizvodi neobične signale do naših teleskopa zasad nije posve jasno, a o tome postoji puno teorija. Neki smatraju da je riječ o zvijezdama koje emitiraju magnetsko polje, neki drže da signale šalju zvijezde kad se spajaju dok, naravno, neki misle da je riječ o signalima s izvanzemaljskih svemirskih brodova, piše BBC, prenose vijesti.hr.

Facebook Komentari