Nacional: Varga uvjeravao da su autentični, lažnim SMS-ovima Plenkovića htjeli optužiti za “tešku korupciju”

Novi Nacional piše da su istražitelji na računalima Franje Varge pronašli spremne lažne SMS poruke koje su trebale premijera Andreja Plenkovića optužiti za korupciju i uzimanje mita

Novi broj tjednika Nacional u utorak piše kako su istražitelji, napredujući u istrazi oko informatičara Franje Varge koji je napisao lažne SMS poruke za Zdravka Mamića, u njegovim računalima otkrili falsificirane dokumente kojima se premijera Andreja Plenkovića trebalo optužiti za tešku korupciju.

Tjednik piše kako je to trebao biti “težak slučaj korupcije u kojemu je Plenković primio značajan novčani iznos”.

U tijeku su bile pripreme da se s lažnim prepiskama izađe u javnost no to je uhićenjem informatičara iz Belišća spriječeno. Pozivaju se na upućeni izvor koji tvrdi i kako je Varga istražitelje čak pokušavao uvjeriti i da su pronađeni lažni SMS-ovi usmjereni protiv Plenkovića autentični.

Za sad se iz pronađene dokumentacije i prepiski na Varginim računalima ne otkriva tko je eventualni naručitelj lažiranih materijala, no jasno je da Varga u cijelom slučaju nije mogao djelovati sam te da ga je netko uputio što da u lažne SMS-ove napiše.

Podsjetimo, informatičar Franjo Varga uhićen je krajem rujna zbog lažiranja SMS-ova za Zdravka Mamića. Njegovo uhićenje dogodilo se ranije nego je zapravo planirano jer su istražitelji otkrili da mu je netko dojavio da ga se istražuje. Ubrzo je uhićen Blaž Curić, inače kum potpredsjednika HDZ-a Milijana Brkića.

Facebook Komentari