Sirijac koji tvrdi da je izgubio kćer ne samo da je u BiH registriran bez nje, nego i u Crnoj Gori

Ad

RTL-ovoj emisiji Potraga jučer je objavljena informacija Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine u kojoj stoji da je 43-godišnji Sirijac G.W. 30.8.2018. registriran u BiH te da je tada iskazao namjeru za podnošenje zahtjeva za azil, no s njim nije bila njegova 5-godišnja kćer Allsa.

Službeno je upitan i Sektor granične policije Crne Gore o tome je li zabilježen ulazak Sirijca G.W. u Crnu Goru te je li s njime bila njegova petogodišnja kćer, prenosi RTL.

– G.W., državljanin Sirijske Arapske Republike, registriran je prilikom nezakonitog prelaska državne granice Crne Gore iz pravca Republike Albanije dana 23.8.2018.godine, kada je i smješten u Prihvatilište za strance. Pošto je imenovano lice izrazilo namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu nije pokrenut prekršajni postupak zbog nezakonitog ulaska na teritoriju Crne Gore. Isti je predan službenicima Centra za prihvat, Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, na dalju nadležnost. Također, na teritoriju Crne Gore od strane pripadnika Uprave policije nije registriran nitko od članova obitelji G.W., tako ni kćer Alisa – stoji u njihovom odgovoru.

Podsjetimo, G.W. tvrdi kako ga je hrvatska policija na području Plitvica odvojila od petogodišnje kćeri i vratila u Bosnu dok je malena Allsa ostala s iračkom obitelji i skupinom migranata u Hrvatskoj.

Tko je mala Allsa: RTL saznaje da Sirijac koji je podignuo Hrvatsku na noge zbog nestanka djevojčice – u BiH uopće nije bio registriran s djetetom

Facebook Komentari