Plenković u Uljaniku, plaće stižu na račune, Horvat ljut na novinare: Zar to nije nikakva novost? Jeste li je osigurali vi novinari?

Ministara gospodarstva Darka Horvata novinari su razljutili jer su rekli da današnja potvrda isplate plaće radnicima brodogradilišta nije nikakva novost, s obzirom da su plaće za srpanj i kolovoz bile najavljene ranije.

“Zar to nije nikakva novost? Jeste li je osigurali vi novinari?”, upitao je ministar.

“Ovdje smo da probamo donijeti zaključke koji će biti dugoročno održivi, a zbog toga su s nama čelnici lokalne uprave i samouprave te predstavnici brodogradilišta”, kazao je ministar.

Horvat je kazao da je Vlada ispunila što je obećala, na pitanje što dalje, odgovorio je: “Takva pitanja ćete postavljati onima koji svaki tjedan promijene mišljenja. Jedini tko je konzistentan je Vlada.”

“Danas smo posjetili Uljanik uoči sjednice Vlade… razmotrili smo aktualnu situaciju u grupi koja je, kao što znate zapala u teškoće. Podsjetili smo na važnu ulogu Vlade koja je u siječnju dala jamstva… Taj novac omogućio je funkcioniranje brodogradilišta i u Puli i u Rijeci. Obaveza uprave je bila plan restrukturiranja i strateški partner. Podsjećam i plan restrukturiranja i strateški partner bili su izbor uprave”, poručio je premijer Plenković nakon sastanka s upravom i predstavnicima lokalnih vlasti. Kaže da se čeka odluka Bruxellesa i da plan zahtjeva doradu da bi bio prihvatljiv, piše N1.

“Očekujem od premijera da riješi ovu situaciju koju je trebao riješiti prije nekoliko mjeseci. Premijer je davao novac bez kontrole. Predsjednik uprave je isključivi krivac. Itekako smo znali što se događa, nismo bili organizirani, sindikati drže njihovu stranu, pogotovo Šverko. Sad može pričati što hoće. Tko je tu glup? Kako član Nadzornog odbora ne može reći što radi? Zašto je to dozvolio? Koliko su truda radnici uložili da to poprave? Ja sam prije pet godina reagirao, pisao sam svim sindikatima, svim direktorima, čak i Rossandi, nisu napravili ništa, dao sam u novine… Bile su prijetnje da su neki ljudi dobivali otkaze zbog toga… Jedan sam ne može napravit’ ništa”, rekao je jedan od radnika reporteru N1

Facebook Komentari