I u Sisku se traži zabrana Bajaginog koncerta: Tijekom Domovinskog rata pjevao je četničkim hordama!

Nakon nedolaska Momčila Bajagića Bajage u Karlovac, lako je moguće da taj srbijanski pjevač i njegovi Instruktori neće pjevati ni u Sisku 15. rujna, na Danima piva.

Priopćenje u kojem se traži zabrana odnosno otkazivanje nastupa Bajage u Sisku, poslale su Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije, a potpisao ga je predsjednik Koordinacije Nenad Bužanić, te gradski ogranak udruge dragovoljaca Domovinskog rata grada Siska, na čelu s predsjednikom Antunom Perekovićem.

U priopćenju Koordinacije braniteljskih udruga Sisačko-moslavačke županije stoji: ‘Kao Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Sisačko- moslavačke županije u kojima se okuplja većina branitelja sa područja Banovine i Sisačko-moslavačke županije smatramo da je neprimjereno i neumjesno dovođenje u Grad Sisak , grad hrvatskih pobjeda „estradnih umjetnika“ koji su za vrijeme Domovinskog rata na okupiranim područjima Hrvatske podržavali i nastupali za teroriste koji su okupirali trećinu Hrvatske, teroriste koji su činili nezamislive zločine nad hrvatskim braniteljima i nad civilnim stanovništvom, teroristi koji su razorili trećinu gospodarskih, kulturnih i civilnih objekata.

Pjesme koje je pjevao Momčilo Bajagić-Bajaga kakvih se ne bi posramio ni jedan četnički vojvoda (uključujući i Boru Čorbu, njegovog nekadašnjeg gazdu i poslodavca) vrlo jasno govore koga je podržavao i bodrio: „Kreće armija, najjača na svetu, kreće armija u osvetu i jednom zauvek armija srpska, i jednom zauvek sve će da vas smrska“, “Lepa vaša bit će groblje…”

Smatramo da dovođenje takvih „estradnih umjetnika“ pored toliko hrvatskih pjevača koji žive i rade i plaćaju porez u RH otvara nezacijeljene rane stradalnika Domovinskog rata ne samo u Gradu Sisku nego i u cijeloj Hrvatskoj,’ stoji u priopćenju koje je potpisao Nenad Bužanić.

U priopćenju sisačkih dragovoljaca Domovinskog rata stoji: „Povodom najavljenog koncerta Momčila Bajagić Bajage na manifestaciji Dani piva u Sisku dana 15.rujna 2018.godine, mi hrvatski dragovoljci, koji smo prvi stali u obranu Republike Hrvatske protiv četničke horde, smatramo kako je neumjesno dovoditi ovakve umjetnike iz susjedne nam zemlje, a koji je tijekom Domovinskog rata pjevao četničkim hordama i na taj način ih bodrio.

Sisak je grad hrvatskih pobjeda i ponosni smo na njega. Kao borci za slobodu u Domovinskom ratu u miru promičemo toleranciju i slobodu, ne širimo mržnju, ali smatramo kako je ovo previše s obzirom na okolnosti, s obzirom da naše majke, očevi, djeca, još uvijek tragaju za 1500 osoba nestalih u Domovinskom ratu. Smatramo da u Hrvatskoj imamo dovoljno odličnih pjevača i grupa koje se može angažirati na manifestacijama kao što je gore navedena. Željeli bismo dobiti očitovanje tko je pozvao imenovanog pjevača u grad Siska dan prije obilježbe pogibije našeg heroja iz Domovinskog rata Marijana Celjaka. Općenito u mjesecu rujnu obilježavamo obljetnice najvećih stradavanja civila, hrvatskih branitelja i gradova i mjesta u Domovinskom ratu.

Tražimo zabranu nastupa Momčila Bajagića Bajage, isključivo zbog njegovog nastupa tijekom Domovinskog rata kojim je bodrio ionako krvoločne horde četnika“, stoji u priopćenju kojeg je potpisao predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Grada Siska, Antun Pereković.

O cijelom se slučaju oglasila Mirjana Žličarić, direktorica Turističke zajednice Grada Siska, koja je organizator događanja.

– Ovo je turistička manifestacija, a turizam ne poznaje granice. Ja sam protiv bilo kakvih zabrana. Netko je gospodinu Bajagiću dao radnu dozvolu da nastupa u Hrvatskoj i nama je to dovoljno – rekla je direktorica Žličarić, prenosi Jutarnji.

Facebook Komentari