Milinović došao u Hrvatski sabor kako bi doznao informacije o ponovnoj aktivaciji saborskog mandata: Želim gledati u oči ljude koji me izbacuju iz stranke

Darko Milinović danas je stigao u Hrvatski sabor.

Milinović okupljenim novinarima nije htio dati izjavu, rekao je da će se kasnije obratiti medijima ako bude imao što reći.

U Saboru, kako reporter N1 javlja, Milinović želi razgovarati s glavnim tajnikom Sabora, vjerojatno kako bi doznao informacije o ponovnoj aktivaciji saborskog mandata. Naime, obzirom da aktualno obnaša dužnost župana Ličko-senjske županije, Milinović se ne može tek tako vratiti u Sabor, nego mora podnijeti ostavku na mjesto župana kako bi se vratio u saborske klupe.

Milinović je nakon izlaska iz Sabora potvrdio da se došao raspitati o eventualnom statusu ako ga izbace iz HDZ-a.

“Moram sačekati ponedjeljak. Mislio sam da čovjek koji je osnivao stranku, koji je bio potpresjednik Sabora, potpredsjednik Vlade, ministar, župan i član Predsjedništva nije zaslužio da ga se izbacuje na telefonskoj sjednici. Htio sam gledati u oči ljude koji me žele izbaciti”, rekao je Milinović.

“Uvjeren sam da me HDZ neće izbaciti iz svojih redova i na taj način onemogućiti da se kandidiram u nedjelju. Ja sam uvjeren i spreman sam na svaku odluku koja mi omogućava da budem kandidat za nedjeljnim izborima”, dodao je.

“Ako me izbace, u tom ću slučaju odlučiti što ću dalje. Ako me izbace, ja imam morala u politici. Ja sam dobio mandat župana u prvom krugu na imenu i prezimenu, ali i na velikom brendu HDZ-a. Mislim da bi bilo moralno da i taj mandat vratim na raspolaganje onima koji su me izabrali, a to su stanovnici Ličko – senjske županije”, rekao je Milinović.

Demantirao je da će u Saboru biti oporba Plenkoviću. “Ne odgovara izjava da ću se vratiti u Sabor i neću podržati Plenkovića, ali neću bezrezevno držati ruku. Ova Vlada ne ovisi o mojoj ruci, to je vama jasno i to je dobro. Ja se nadam i želim da ova Vlada ne ovisi o mojoj ruci i da mogu imati slobodne ruke kao nezavisni, ako me izbace, ali ja se nadam da se to neće dogoditi”, rekao je Milinović.

Ipak, s Plenkovićem se nije čuo. “S predsjednikom stranke se nisam čuo, čuo sam se s ljudima bliskim njemu i mogu reći da imamo indirektni kontakt”, rekao je Milinović.

“Uvijek bih isto ponovio”, dodao je.

“Želim gledati u oči ljude koji me izbacuju iz stranke”, ponovio je Milinović i dodao da se nada do toga ipak neće doći.

Podsjetimo, Predsjedništvo HDZ-a na sjednici u četvrtak odlučilo pokrenuti stegovni postupak protiv njega, zbog osobito teške povrede članske obveze.

“Organiziranjem dolaska 100-tinjak članova HDZ-a pretežito iz Gospića u prostorije Središnjice HDZ-a u Zagrebu 29. kolovoza 2018. te svojim postupcima i javnim nastupima, Milinović je djelovao protivno temeljnim vrijednostima i načelima HDZ-a te uzrokovao štetne posljedice za ugled i političke interese naše stranke, odnosno počinio osobito teške povrede članskih obveza. Odluka Predsjedništva HDZ-a upućena je Visokom časnom sudu HDZ-a na odlučivanje”, priopćili su iz HDZ-a.

Milinović je potom najavio da će, ako ga izbace iz HDZ-a, podnijeti ostavku na mjesto župana, aktivirati saborski mandat te se na izborima kandidirati kao nezavisni kandidat za ličkog župana (budući da je župan manje od dvije godine, ako podnese ostavku idu izbori). “Ako me izbace iz stranke, a uvjeren sam da neće, moral mi nalaže da podnesem ostavku, vratim mandat građanima, vratim se u Sabor i ponovno se kao nezavisni kandidiram na izborima”, rekao je Milinović.

Milinović: Ako me onemoguće na izborima, vraćam se u Sabor

Facebook Komentari