Bandićev izaslanik u Petrinji: Hvala braniteljskim udrugama što nisu dopustili da se u Petrinji na ovaj dan održi nekakvi festival ojkanja

– Prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman, simbol je domoljubne politike, a njegov posjet ratom zahvaćenoj Petrinji, Cepelišu i Peckom, na današnji dan prije 27 godina, 25. kolovoza 1991. godine bila je potpora i ohrabrenje stanovnicima Petrinje i hrvatskim braniteljima. Svjesni zasluga Franje Tuđmana za uspostavu, obranu i nastanak samostalne suvremene Hrvatske sačuvajmo ta postignuća, čuvajmo Hrvatsku kao modernu suvremenu zemlju u kojoj će biti osigurana budućnost mladima.

Rekao je ovo Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja u subotu u Petrinji, na svečanosti otkrivanja spomen ploče na Trgu dr. Franje Tuđmana u znak sjećanja na Tuđmanov posjet Petrinji prije 27 godina, javlja Jutarnji.

Zamjenica petrinjskog gradonačelnika Viktorija Kaleb naglasila je kako je Petrinja uz Vukovar dala najviše hrvatskih vitezova, ističući kako je 598 Petrinjaca, što civila, što vojnika, dalo život za slobodnu Hrvatsku.

Otkrivena spomen ploca u znak sjecanja na 25. kolovoza 1991. godine kada je predsjednik Tudjman posjetio ratom zahvacenu Petrinju, prve crte bojisnice u Peckom i Cepelisu, te istog dana i Hrvatsku Kostajnicu.

Govoreći na svečanosti u Petrinji, pred velikim brojem građana, obitelji stradalih i hrvatskih branitelja, župan Ivo Žinić istaknuo je kako je Franjo Tuđman bio veliki čovjek i da ne treba više tome ništa dodavati. Stoga, svaki grad mora imati spomenik prvom hrvatskom predsjedniku i raduje me najava gradonačelnika Zagreba, Milana Bandića, da će u glavnom gradu uskoro biti postavljen veliki spomenik prvom hrvatskom predsjedniku.

Otkrivena spomen ploca u znak sjecanja na 25. kolovoza 1991. godine kada je predsjednik Tudjman posjetio ratom zahvacenu Petrinju, prve crte bojisnice u Peckom i Cepelisu, te istog dana i Hrvatsku Kostajnicu.

Bandićev izaslanik na petrinjskom skupu Miodrag Demo, naglasio je da Petrinjci zaslužuju bolji život s obzirom na žrtvu koju su dali u Domovinskom ratu, a izrazio je zahvalnost braniteljskim udrugama što nisu dopustili da se u Petrinji na ovaj dan održi nekakvi festival ojkanja.

– Na današnji dan 1991. godine ovdje je bio hrvatski predsjednik, na današnji dan 1991. godine četnici su počeli napadati Vukovar, a mi smo trebali ovdje imati nekakvo srpsko veselje, rekao je Demo.

Facebook Komentari