Goldman Sachsov moćni bankarski stroj za predviđanje ima loše vijesti za Englesku – ispast će u polufinalu od Hrvatske

Goldman Sachs ima loše vijesti za obožavatelje Engleske – Tri lava više neće do finala Svjetskog kupa, izgubit će od Hrvatske, prema sofisticiranom modelu predviđanja, piše Business Insider.

Goldman je koristio strojno učenje kako bi simulirao 1 milijn varijacija i odabrao pobjednika turnira. U početku je predviđao finale između Brazila i Njemačke, pri čemu se očekivalo da će Brazil napokon pobijediti.

Kako je natjecanje po skupinama zaključeno, Goldman je promijenio mišljenje i predvidio da će se Engleska u finalu suočiti s Brazilcima, iako će Brazil i dalje biti pobjednik.

Sada, međutim, Goldman je ponovno promijenio mišljenje i to je loša vijest za navijače Engleske, piše Business Insider.

Brazil će i dalje osvojiti Svjetsko prvenstvo, sugeriraju modeli te banke, no to će to učiniti porazivši Hrvatsku – za koju banka očekuje da će pobijediti Englesku u polufinalu natjecanja.

“Brazil zadržava svoje mjesto na vrhu tablice vjerojatnosti i kao pobjednik u najvjerojatnijoj finalnoj utakmici protiv Hrvatske”, napisao je u Goldmanov tim, kojeg je vodio Jan Hatzius.

Ako Hrvatska uspije napredovati sve do finala, to će poboljšati njihovu prethodnu najbolju turnirsku izvedbu – treće mjesto u Svjetskom kupu 1998. godine. Tijekom tog turnira, Hrvatska, igrajući na svom prvom svjetskom kupu dosegla je polufinale, i izgubila od kasnijih prvaka Francuske.

U nedjelju je Španjolska izgubila od Rusije u utakmici koja je bila jedna od najvećih iznenađenja u povijesti Svjetskog kupa, i to je događaj koji značajno mijenja Goldmanove prognoze.

Engleska, u Goldmanovoj prognozi od petka pobijedit će Kolumbiju u utorak (to, kao što znamo jest, na jedanaesterce) i Švicarsku u četvrtfinalu (to, kao što znamo neće, jer je ispala od Švedske), prije njihovog krajnjeg poraza od Hrvata. S druge strane, Brazil će se suočiti s Francuskom u polufinalu, i pobijediti protivnika koji je izbacio Argentinu Lionela Messija.

U nastavku možete vidjeti Goldmanovu shemu predikcije:

Facebook Komentari