Rimac: Cilj mi je privući automobilske firme u Hrvatsku

Svjetska poduzetnička elita okupila se u Monacu na izboru za EY (IVAJ) poduzenika godine. Hrvatsku ove godine predstavlja Mate Rimac, proizvođač najbržeg svjetskog električnog automobila.

Proglašenje pobjednika i finalna večer je u subotu a za nagradu, uz Rimca se bori još 55 svjetskih poduzetnika čiji prihodi ukupno iznose više od 23 milijarde dolara.

“Radimo nešto što je dosta specifično, zanimljiva je ljudima priča, pogotovo jer se to događa u Hrvatskoj, najbrži električni automobili na svijetu, zanimljive stvari koje radimo i zato su zainteresirani za našu priču”, kazao je Rimac za RTL.

“Ljudima je zanimljivo to, i tehnologija i poduzetnička priča iza toga, i ljudska, i lokacija gdje se nalazimo pa svi žele čuti tu priču”, kaže Rimac.

“Nisam se ja tu došao boriti šakama i laktovima za pobjedu. Toliko toga smo mi postigli, sad, jedna nagrada više-manje, jako je to lijepo. Nama je bitnije postići poslovni dio, da firma bude dugoročno uspješna, stabilna, da ostvarimo nove ciljeve koje imamo”, kazao je Rimac na pitanje o tome nada li se pobjedi ove godine.

“Monaco je stvarno nevjerojatan, mislim da tu samo u brodovima vidimo dvije milijarde dolara ispred nas, ali meni je i dalje draža Hrvatska, pa čak i moje Livno”, kaže.

“Hrvatska ima puno potencijala, ali, naprimjer, imamo najveću ovisnost BDP-a u turizmu i jako slabu tehnološku ekonomiju. Imamo mi nekoliko iznimaka i super firmi koje rade super posao, ali sve je to slabo u odnosu na okruženje i razvijene zemlje. Mislim da je važno pokazati da u Hrvatskoj možemo imati tehnološke firme, da ima ljudi koji mogu izgraditi takvu firmu, zaposlenika, inženjera i tako dalje, da se na nas ne gleda samo kao na zemlju otoka, ljepota prirodnih, nego i za biznis. Meni je cilj privući druge automobilske firme da dođu u Hrvatsku raditi i poslovati jer smo mi gotovo jedina zemlja u Europi koja nema snažnu automobilsku industriju, kazao je Mate Rimac, piše RTL.

Facebook Komentari