24.5 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Za Mamićem raspisana tjeralica, sud daje nalog MUP-u za raspisivanjem međunarodne tjeralice

Za Mamićem raspisana tjeralica, sud daje nalog MUP-u za raspisivanjem međunarodne tjeralice

Nakon što je Zdravko Mamić danas nepravomoćno osuđen na 6 i pol godina zatvora zbog izvlačenja novca iz Dinama, sa Županijskog suda u Osijeku za njim je raspisana tjeralica kojom se traži njegovo uhićenje.

Od policije je zatraženo da ga se privede, a ako to ne uspije, s obzirom da nije u Hrvatskoj, već u BiH, sud daje nalog MUP-u za raspisivanjem međunarodne tjeralice.

Kako Mamić ima državljanstvo BiH, nisu ga dužni izručiti.

Podsjetimo, Županijski sud u Osijeku je u srijedu Zdravka Mamića osudio na šest i pol godina zatvora, Zorana Mamića na četiri godine i 11 mjeseci, a Damira Vrbanovića na tri godine zatvora.

USKOK je braću Mamić, Vrbanovića i Milana Pernara iz Porezne uprave teretio za izvlačenje oko 117 milijuna kuna iz Dinama te nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 miljuna kuna neobračunatog poreza i prireza.

Zdravko Mamić presudu je komentirao na konferenciji za medije u Međugorju gdje je između ostalog poručio da se ne misli vraćati u Hrvatsku prije pravomoćne presude.

Iz USKOK-a su izrazili zadovoljstvo presudom, ali i ne i izrečenim sankcijama, dok je Mamićev odvjetnik Veljko Miljević poručio da je presuda nezakonita, javlja dnevnik.hr.

Kreće lov na Zdravka Mamića koji je izvan Hrvatske, evo koliko je dobio zatvora on, a koliko ostali

Mektić o presudi Mamiću: Ne možemo ga izručiti Hrvatskoj

Zdravko Mamić nakon presude o Dubokoj državi: Nisam se ni u snu nadao da ću biti presuđen i na jedan dan, ne vraćam se u Hrvatsku

Najnovije

Još iz rubrike