Kreće lov na Zdravka Mamića koji je izvan Hrvatske, evo koliko je dobio zatvora on, a koliko ostali

Na Županijskom sudu u Osijeku točno u podne izrečena je nepravomoćna presuda bivšem čelniku i sadašnjem savjetniku NK Dinama Zdravku Mamiću, njegovom bratu Zoranu, bivšem Dinamovom direktoru Damiru Vrbanoviću i porezniku Milanu Pernaru.

Milan Pernar i Zoran Mamić oslobođeni su po prvoj točki optužnice.

Milan Pernar, Zdravko Mamić, Zoran Mamić i Damir Vrbanović krivi su po drugoj točki….

Po trećoj točki krivi su Zdravko Mamić, Zoran Mamić i Damir Vrbanović na štetu Dinama oko transfera Dejana Lovrena

Po četvrtoj oko transfera Luke Modrića, Zdravko Mamić je kriv

Presuda:

Pernar: 4 godine i 2 mjeseca

Zdravko Mamić: 6 godina i 6 mjeseci

Zoran Mamić: 4 godine i 11 mjeseci

Damir Vrbanović: 3 godine

Zdravko Mamić mora vratiti 52 milijuna kuna. Bit će mu zaplijenjen novac s računa u nekoliko banaka, u korist državnog proračuna, a u proračun su banke dužne prenijeti i novac s računa njegovih kćeri Lucije i Ive Mamić.

Sudac je naložio skidanje sredstava s računa te oduzimanje imovine, što će se dogoditi kad presuda postane pravomoćna.

Ako je kazna preko 5 godina zatvora, osuđeni se po hrvatskim zakonima automatski odvodi u zatvor/pritvor do pravomoćnosti presude. Da je Zdravko Mamić danas bio u Osijeku odmah bi bio odveden u pritvor….

Za Mamićem raspisana tjeralica, sud daje nalog MUP-u za raspisivanjem međunarodne tjeralice

Mektić o presudi Mamiću: Ne možemo ga izručiti Hrvatskoj

Zdravko Mamić nakon presude o Dubokoj državi: Nisam se ni u snu nadao da ću biti presuđen i na jedan dan

Tijekom noći diljem Hrvatske, ali i Hercegovine, osvanulo je mnoštvo transparenata protiv gazde Dinama. Tako je Na Brdu ukazanja u Međugorju postavljen transparent kojim se Mamiću poručuje da mu “neće pomoći ni Gospa”.

Četvoricu okrivljenika Uskok tereti za izvlačenje oko 116 milijuna kuna iz toga kluba te nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 milijuna kuna neobračunatog poreza i prireza.

Transparent u kojem se Mamića naziva i pogrdnim imenima postavljen je nedaleko od kipa međugorske Gospe koji je sinoć posjetio Mamić. U potpisu stoji izvjesna skupina ‘Vjerne Ere 86’. Odmah pored postavljena je i prekrižena fotografija s njegovim likom.

Kako su objavili lokalni mediji u Mostaru transparent je postavljen nekoliko sati nakon pošto je Dinamov dužnosnik na svome Facebook profilu objavio da se nalazi u Međugorju, kamo je otišao samo dan prije izricanja presude.

Dalmatinski portal piše da je jedan transparent osvanuo i pred samim sudom u Osijeku. Na njemu je pisalo:

– Nowhere to run, nowhere to hide.

Do njega piše 1950 i prekriženo Z.M.

Nekoliko transparenata je osvanulo i u Ljubuškom ispred kuće Zdravka Mamića. Na njima piše: ‘Spavaš li mirno?’, ‘Pazi sapun’, ‘Tko se nije skrio, tovar ga je bijo’…, prenosi Jutarnji.

“Nije bilo planirano nego je bilo spontano. Osjećao sam da moram ići tamo gdje ću se osjećati najbolje i naći mir. Nisam imao dileme da odem u Međugorje gdje sam našao trenutni mir i gdje imam veliki broj prijatelja. Procijenio sam da mi je bolje tu nego da sutra budem u osječkoj sudnici gdje bih doživljavao frustracije”, kazao je Mamić u utorak u razgovoru za televiziju N1.

Mamić nije više u Hrvatskoj: Neću doći na izricanje presude

Facebook Komentari