Mektić o presudi Mamiću: Ne možemo ga izručiti Hrvatskoj

Zdravko Mamić, nekadašnji čelnik i sadašnji savjetnik NK Dinama današnju presudu u Osijeku, kojom je osuđen na šest i pol godina zatvora dočekao je u BiH, a ministar sigurnosti te zemlje Dragan Mektić je kazao da BiH ne može izručiti Mamića Hrvatskoj ako on ima BiH državljanstvo, prenosi klix.ba.

Mamić je u Međugorje stigao jučer kako bi izbjegao eventualnu odgovornost nakon prvostupanjske presude koja je danas objavljena.

Zdravko Mamić je nakon izricanja presude iz Međugorja poručio da je BiH njegova druga domovina i da se ne namjerava vraćati u Hrvatsku.

Cijelu situaciju kratko je prokomentirao i ministar Dragan Mektić, koji je kazao: “Ne može ga BiH izručiti ako ima državljanstvo BiH, to je Ustavom propisano, kao što ni druge države ne isporučuju nama svoje državljane. Ali to ne znači da je tu kraj njegove odgovornosti. Ako, primjera radi, Mamić bude osuđen na deset godina, Hrvatska dostavlja tu presudu Bosni i Hercegovini i mi možemo izvršiti presudu”, kazao je Mektić.

U iščekivanju pravomoćne presude Mamić će boraviti u i BiH i po najavi pripremati odgovor hrvatskom pravosuđu.

Na pitanje boji li se da će ga BiH izručiti Hrvatskoj, Mamić odgovara: “Nemam na sve odgovore i ne znam što zakon propisuje, ali to je nepravomoćna presuda. Gotovo sam uvjeren da BiH neće povući takav potez. Ja uvijek mogu reći da se u Hrvatskoj ne osjećam sigurno i da želim da mi se sudi u BiH”.

Na kraju je samo potvrdio da definitivno ostaje u Međugorju, piše klix.ba.

Kreće lov na Zdravka Mamića koji je izvan Hrvatske, evo koliko je dobio zatvora on, a koliko ostali

Zdravko Mamić nakon presude o Dubokoj državi: Nisam se ni u snu nadao da ću biti presuđen i na jedan dan, ne vraćam se u Hrvatsku

Mamićev odvjetnik Miljević: Ova je presuda protuzakonita, tražio sam zbog novih dokaza da se preotvori rasprava

Facebook Komentari