Krijumčar koji je kombijem krenuo na policajce, pa su pucali i ozlijedili migrante- je državljanin Srbije

Nakon kriminalističkoga istraživanja u zadarskoj policiji, 59-godišnji srbijanski državljanin je zbog osnovane sumnje da je krijumčario 30 imigranata prevezen u županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu, prenosi HRT.

Riječ je o Nebojši Marinkoviću (59) iz Niša kojega je policija jučer poslijepodne uhitila na području Donjega Srba, nakon što je pobjegao iz kombija kojim je probio tri policijske blokade. Nakon kriminalističkoga istraživanja kasno poslijepodne doveden je u karlovačko županijsko-državno odvjetništvo.

Zadarska policija kazneno ga je prijavila za krijumčarenje ljudi i pokušaj ubojstva policajaca. 59-godišnjaka se sumnjiči da je upravo on vozeći ford austrijskih registracijskih oznaka u srijedu oko 22 sata u neljudskim uvjetima prevozeći 30 imigranata iz Afganistana i Iraka odbio se zaustaviti na policijskom punktu u blizini Donjeg Srba, te kombijem pokušao pregaziti policijske službenike koji su ga u to vrijeme zaustavljali, izjavio je glasnogovornik zadarske policijske uprave Elis Žodan.

Nakon bijega iz kombija dan i pol se skrivao po obližnjim šumama. Prema nekim informacijama u jednom trenutku nije ni znao gdje se nalazi. Policajci PP Donji Srb, koji su raspoređeni na tom području, našli su ga u sklopu mjera potrage koje su raspisane odmah nakon događaja od srijede i ta im je zadaća bila prioritet, dodao je Žodan. Prema neslužbenim informacijama – u trenutku uhićenja Marinković je bio iscrpljen, a u ruke policijskih službenika pao je tražeći gdje napuniti praznu bateriju mobitela, kako bi stupio u kontakt s krijumčarskom bandom. Sumnjamo da se radi o pripadniku organizirane krijumčarske skupine i radi toga se kriminalističko istraživanje nastavlja u cilju otkrivanja drugih eventualnih sudionika u ovom događaju, kao i svih njihovih aktivnosti na području RH, izjavio je glasnogovornik PU zadarske.

Pupovac osudio policijsko pucanje po furgonu s migrantima, kaže neprofesionalno

Facebook Komentari