Pupovac osudio policijsko pucanje po furgonu s migrantima, kaže neprofesionalno

Ad

Milorad Pupovac osvrnuo se na djelovanje policije prema krijumčaru migranata.

Intervencija pogranične policije na području Donjeg Srba prošlu noć (30. 05.) prilikom akcije zaustavljanja kombija s ilegalnim imigrantima izvedena je na veoma zabrinjavajuć način i sa veoma ozbiljnim posljedicama, a potencijalno tragičnim.

Naime, upotreba vatrenog oružja (prema neprovjerenim izvorima automatskog) da bi se zaustavilo vozilo s većom grupom (29) muškaraca, žena i djece u njemu, predstavlja nepromišljen, neprofesionalan i protupropisan čin u kojem je samo pukom srećom ozbiljno ranjeno dvoje djece, a mogli su biti usmrćeni ili oni ili drugi u kombiju tipa furgona.
Kao predsjednik Odbora za ljudska prava Hrvatskog sabora ovim putem osuđujem ovaj čin, tražim od ministra i ravnatelja policije da istraže okolnosti pod kojima se on dogodio, utvrde odgovornost počinitelja i poduzmu propisane mjere protiv odgovornih.

Također izražavam zabrinutost zbog toga što postoje naznake da policija prema migrantima koje nakon ilegalnih prelazaka zatekne na našem državnom teritoriju ne postupa u skladu s međunarodnim pravom i preuzetim međunarodnim obavezama, napisao je Pupovac.

Facebook Komentari