Bandić o navodna 62 putovanja u Rim: Ne pada snijeg da prekrije brijeg – Gradski ured objavio koliko je puta išao i što je radio

Stižu reakcije na pokretanje postupka protiv gradonačelnika Milana Bandića od strane Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa zbog 62 putovanja avionom u Rim na trošak Grada iako se tamo ni s kim nije sastajao. Gradski zastupnici u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Sandra Švaljek i Darinko Kosor iz Kluba zastupnika Nezavisne liste Sandre Švaljek i HSLS-a kazali su kako se radi o velikoj aferi. Reagirao je i gradonačelnik.

Gradonačelnik Milan Bandić kazao je kako je ‘to smiješno’. “Ne pada snijeg da prekrije brijeg. Stojim iza onog što sam već rekao – istina je spora ali dostižna”, poručio je Bandić koji je novinarima kazao kako su svi putni nalozi u Uredu za međugradsku suradnju dostupni 24 sata dnevno. Dodao je kako je bio na dvjestotinjak putovanja u 18 godina te upitao “zašto se danas povlači to pitanje”. “Što vi mislite da je gradonačelnik bedak, pa 18 godina nisam bio dana na godišnjem odmoru”, kazao je, piše HRT.

Iz Ureda za međugradsku i međunarodnu suradnju Grada Zagreba priopćili su kako je netočno da je gradonačelnik Bandić putovao 62 puta u Rim te da na tim putovanjima nisu održani službeni sastanci. “U razdoblju od 2011.-2016. Gradonačelnik je službeno putovao u Rim 25 puta, a u 2017. je službeno putovao dva puta u Rim. Od 2012 do 2017. Gradonačelnik sastajao sa svim svojim kolegama – gradonačelnicima Giannijem Alemannom, Ignaziom Marinom i Virginiom Raggi. Sastajao se i s hrvatskom zajednicom u Rimu, veleposlanicima, hrvatskim jezičnim manjinama, a održao je i sastanke u ministarstvu vanjskih poslova Republike Italije”, stoji u priopćenju ureda. Dodaje se kako je “na jednom u tih sastanka u Farnesini Gradonačelnik je dogovorio sudjelovanje na Svjetskoj izložbi Expo u Milanu”.

Napominju kako su o svim putovanjima Gradonačelnika mediji pravovremeno obaviješteni prije i poslije svakog službenog putovanja te se sve informacije mogu naći na web stranici www.zagreb.hr. “Budući da je upravni postupak u tijeku a prema predmetnom zahtjevu Povjerenstava za odlučivanje o sukobu interesa, te odluka Povjerenstva nije donijeta, radi sprječavanja ometanja rada tijela koje odlučuje nije moguće kopiranje, fotografiranje i snimanje spisa vezanih za službena putovanja gradonačelnika u Rim, ali kao što smo već najavili u dokumentaciju je moguće izvršiti uvid u spis”, stoji u priopćenju.

Kosor i Švaljek o Bandićevim putovanjima u Rim: Ovo je pitanje za DORH

Facebook Komentari