Najnovije

Održana prva konvencija Ravna Zemlja, ulaznica je bila paprena, čak 107 funti

Dave Marsh, teoretičar zavjere koji vjeruje da je Zemlja ravna ploča, tvrdi da ima dokaze da gravitacija – ne postoji.

Proteklog je vikenda u Ujedinjenom Kraljevstvu održana prva konvencija “Ravna Zemlja”. Event je posjetilo oko 200 ljudi, a jedan od govornika, Dave Marsh, inače zdravstveni radnik, tvrdi: “Moje istraživanje pobija kozmologiju velikog praska. Podupire ideju da gravitacija ne postoji i da je jedina prava snaga u prirodi elektromagnetizam”.

U svojem je govoru Marsh ustvrdio da je opovrgnuo planetarno gibanje uz pomoć Nikonovog fotoaparata i aplikacije i to u svojem stražnjem vrtu, piše Telegraph.

Oni koji vjeruju u teoriju da je Zemlja ravna ploča tvrde da naša planeta ima oblik ravnog diska, a ne sfere.

Vodeća teorija sugerira da je Zemlja disk s arktičkim krugom u središtu i Antarktikom, 45 metara visokim ledenim zidom, oko ruba.

Više od 200 ljudi platilo je ulaznicu čija je cijana bila čak 107 funti za trodnevnu konvenciju u Birminghamu.

Dave Murphy, bivši grafički dizajner koji sada živi “bez granica”, također je govorio na konvenciji.

“Jedan od najboljih primjera je toranj katedrale Notre Dame u Antwerpenu koji se može vidjeti i s udaljenosti od 240 kilometara. To bi trebalo biti oko 2 kilometra ispod horizonta, ali još uvijek ga možete vidjeti”.

Neki govornici su tvrdili da je Zemlja ravna ploča s vanjskim prstenom načinjenim od leda, dok su drugi inzistirali na tome da ima na sebi kupolu, nešto poput krova.

Darren Nesbit, glazbenik iz Boltona, rekao je da je “Zemlja dijamantnog oblika i potpomognuta stupovima”.

“Ne kažem da je to definitivno to, ali mislim da je to uvjerljiv model”, rekao je Nesbit.

NASA je dokazala da je Zemlja okrugla pomoću satelita, GPS-a i slika iz svemira, ali “Ravnozemljaši” vjeruju da svemirska agencija laže. Tvrde da su satelitske slike i dokazi koji ukazuju na sferičnu orbitu Zemlje dio zavjere “Okrugla Zemlja” koju vode NASA i druge vladine agencije.

Zagovornici bizarne teorije također tvrde da je Zemlja nepomična u prostoru, tj. da ne kruži oko Sunca, prenosi dnevnik.hr.

Facebook Komentari